Ελλάδα Επικαιρότητα Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για υποχωρήσεις και φωνές για… αριστερό ανασχηματισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για υποχωρήσεις και φωνές για... αριστερό ανασχηματισμό

Κόντρα Τσακαλώτου- Παππά στο υπουργικό για τη διαστημική πολιτική – Κριτική σε Κοντονή, Μουζάλα και Γαβρόγλου στην πολιτική γραμματεία

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομάδα των «53» να θέτει θέμα αριστερής στροφής και να ζητά από το Μέγαρο Μαξίμου να αναγνωρίσει τις υποχωρήσεις που έκανε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Ο απολογισμός που ακούσαμε στο υπουργικό δεν είναι απόλυτα ειλικρινής, κάναμε σοβαρές υποχωρήσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της συγκεκριμένης τάσης. Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη των «53» στην Πολιτική Γραμματεία ζήτησαν να βελτιωθεί η συνεργασία κυβέρνησης- κόμματος και άσκησαν κριτική σε υπουργούς όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Τον πρώτο τον κατηγόρησαν πως αλλάζει χωρίς να έχει τη συμφωνία του κόμματος τον νόμο Παρασκευόπουλου και τον δεύτερο για τις αστοχίες της μεταναστευτικής πολιτικής.

Πυρά δέχθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από τα στελέχη της νεολαίας.

Η κριτική αποτελεί συνέχεια των διεργασιών που υπάρχουν σε κόμμα και κυβέρνηση για ανασχηματισμό με κοινωνικό πρόσημο. Όσοι υποστηρίζουν την ανάγκη αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός του περασμένου Νοεμβρίου είχε στόχο να κλείσει η διαπραγμάτευση ενώ ο επόμενος θα πρέπει να στοχεύει στο να αποκατασταθεί η σχέση ΣΥΡΙΖΑ- κοινωνίας.

Η Πολιτική Γραμματεία… 

Σε κάθε περίπτωση, στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, εγκρίθηκε το τελικό κείμενο της εισήγησης για την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας, υπογραμμίζοντας πως «παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε, έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό, έχουμε πάρει παρά πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων». «Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα, έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Το υπουργικό συμβούλιο…

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που δημοσιεύουν σήμερα τα «ΝΕΑ» πως στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αμφισβήτησε την… διαστημική πολιτική του Νίκου Παππά.

Εφόσον η διαφωνία εξελιχθεί σε κόντρα είναι προφανές ότι θα πρόκειται για την πρώτη αμφισβήτηση της ομάδας των «53» προς πρόσωπο που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Η εξεταστική για τον Πάνο Καμμένο…

Πονοκέφαλο αποτελεί και η στάση του κόμματος στη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική που ζητά η ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο. Για να εκτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις θα συνεδριάσει το απόγευμα, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

 

 

www.1069.gr