Ελλάδα

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Η παράλυτη από το εμβόλιο νοσοκόμα έχει δυο παιδιά και πρέπει να αποζημιωθεί»

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Η παράλυτη από το εμβόλιο νοσοκόμα έχει δυο παιδιά και πρέπει να αποζημιωθεί»

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκος τόνισε πως η 42χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα που έμεινε παράλυτη έπειτα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να αποζημιωθεί καθώς έχει δύο παιδιά. 

O ίδιος χθες είχε τονίσει πως η αιτία που έμεινε παράλυτη η νοσοκόμα είναι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που έφερε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών.

Ο ίδιος σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως έχει κάνει και ο ίδιος το εμβόλιο και πως τάσσεται σαφώς υπέρ του εμβολιασμού, παρόλα αυτά εάν δεν συνδεθεί η παράλυση της με το εμβόλιο, τότε η νοσοκόμα δεν θα αποζημιωθεί.

«Εγώ ο ίδιος έχω κάνει το εμβόλιο. 50.000 υγειονομικοί το έχουν κάνει δεν έχουν πάθει τίποτα. Πάνω από 400.000 Έλληνες έκαναν το εμβόλιο στα νοσοκομεία δεν έπαθαν τίποτα» είπε.

«Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το σύνδρομο Guillain Barre, τα συμπτώματα του οποίου μοιάζουν με αυτά της νοσοκόμας, αυτό σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους εμφανίζεται μετά από ιώσεις, αλλά και ορισμένες φορές μετά από εμβολιασμούς.

Παγώνη: Η δεύτερη δόση εμβολίου έχει περισσότερες παρενέργειες 

«Πολλοί λένε να τα εμβόλια έχουν παρενέργειες και προσπαθείτε να το κουκουλώσετε», είπε δημοσιογράφος στην κα Παγώνη, η οποία απάντησε πως «εμείς ποτέ δεν διαψεύσαμε πως το εμβόλιο έχει παρενέργειες. Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Η παράλυση μπορεί να οφείλεται στο εμβόλιο. Θα περιμένουμε τους γιατρούς και βάσει των αποτελεσμάτων θα μιλήσουμε».

«Μας στέλνουν μηνύματα και μας λένε πως ‘σιγά οι γιατροί μην πουν πως οι παρενέργειες προέρχονται από το εμβόλιο. Θα το κουκουλώσουν’», επανέλαβε ο δημοσιογράφος.

«Δεν είναι σωστό αυτό που λέτε. Θα πρέπει να αφήσουμε την ιατρική ομάδα να κάνει την δουλειά της. Η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό κλπ», είπε.