Επικαιρότητα Κρήτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκτακτή προσγείωση του Προκόπη Παυλόπουλου στο Ηράκλειο Κρήτης

Στα Χανιά ο ΠτΔ: Ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Σφακίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει οδικώς στα Χανιά, όπου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αποκωρόνου

Στο Ηράκλειο προσγειώθηκε τελικά το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, εξαιτίας των ισχυρών Νότιων ανέμων που έπνεαν, το πρωί της Κυριακής, στα Χανιά και οι οποίοι έχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα στις πτήσεις.

Το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Προκόπη Παυλόπουλο επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Χανίων, «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», όμως οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν υποχρεωτική την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας προσγειώθηκε στο Ηράκλειο πριν τις 11:30 το πρωί και ο ίδιος μεταφέρεται οδικώς στα Χανιά και ειδικότερα στο Δήμο Αποκωρόνου, στον οποίο και πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

Παράλληλα, ο πρώτος πολίτης της χώρας θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της επαρχίας Αποκορώνου.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, ωστόσο, εξαιτίας της καθυστέρησης της άφιξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Χανιά, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση.

Αφότου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, αναμένεται να αναχωρήσει για το Ηρώο Πεσόντων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων και θα κατατεθεί στέφανο από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου κ. Γιώργος Χατζηδάκης , ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαος Παπαδάκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Μιχαήλ Βλαχογιλάκης Θεολόγος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμη παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, απαγγελία ποιήματος, ριζίτικο τραγούδι από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο «ο Αποκόρωνας». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει, επίσης, για το δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, έπειτα θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του από τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και νωρίς το απόγευμα, ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για την Αθήνα.