Επικαιρότητα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πολιτική Ο Τσίπρας θα πάει στον Παυλόπουλο την Κυριακή – Άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών

Νέο σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριβή: Αναστέλλονται οι διαγωνισμοί και «παγώνουν» οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Την Κυριακή 2 Ιουνίου πρόκειται να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο News 24/7, αλλά και άλλοι πολιτικοί συντάκτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα χάσει καθόλου χρόνο. Αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφτεί το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Πρόωρες εκλογές: Η πιθανότερη ημερομηνία

– Τι προβλέπει εκλογικός νόμος Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις εκλογές θα διεξάγει η παρούσα κυβέρνηση ενώ το προεδρικό διάταγμα είναι έτοιμο.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο πρωθυπουργός θα επιλέξεις τους διαδόχους του.   Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία των κ.κ. Τσίπρα, Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις εκλογές να κλειδώνουν για τις 30 Ιουνίου.