Ελλάδα

Ψευτογιατρός: «Του είπε ότι θα τρέχει κι ο πατέρας μου σερνόταν» – Αποκαλυπτική μαρτυρία για 58χρονο που πέθανε

Ψευτογιατρός: «Του είπε ότι θα τρέχει κι ο πατέρας μου σερνόταν» – Αποκαλυπτική μαρτυρία για 58χρονο που πέθανε

«Του είπε ότι θα τρέχει στα γήπεδα και ο πατέρας μου σερνόταν στις σκάλες», λέει μιλώντας στο newsit.gr, η κόρη ενός 58χρονου άνδρα που έπεσε θύμα απάτης από τον ψευτογιατρό και τώρα πια δεν βρίσκεται στη ζωή!

Η γνωριμία με τον ψευτογιατρό έγινε μέσω ενός κοινού γνωστού, με τον πατέρα της να έχει διαγνωσθεί με μία σοβαρή πάθηση από το 2008. «Τον ήξερε ένας κοινός γνωστός μας που τον σύστησε στον πατέρα μου και τον είχαν επισκεφθεί μαζί στην Αθήνα», λέει η κόρη του άτυχου 58χρονου  και προσθέτει:

«Του είπε (σ.σ. του 58χρονου) να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη θεραπεία και ότι θα τον κάνει καλά. Ξέραμε ότι ήταν φυσικοθεραπευτής, αλλά του έλεγε ότι μπορεί να τον κάνει καλά με τις θεραπείες που διαθέτει. Από το 2008 είχε γίνει η διάγνωση ότι ο πατέρας μου έπασχε από πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσο του κινητικού νευρώνα».

Όπως λέει στη συνέχεια η κόρη του 58χρονου, «είχαμε πάει Αμερική τότε για να επιβεβαιώσουμε από ποια νόσο πάσχει. Ήθελε να ζήσει (σ.σ. ο πατέρας) και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να παρατείνει το προσδόκιμο της ζωής του. Ακολουθούσε μία αγωγή από τους γιατρούς».

Ωστόσο όταν συναντήθηκε με τον ψευτογιατρό, σύμφωνα με την κόρη του 58χρονου, εκείνος του «έκοψε» την ιατρική αγωγή που του είχαν συστήσει οι γιατροί. «Μετά έρχεται ο άνθρωπος αυτός και του είπε να σταματήσει την αγωγή που ακολουθεί και να παίρνει ό,τι θα του χορηγήσει ο ίδιος. Του έδωσε διάφορα σκευάσματα, βιταμίνες, κάτι φιαλίδια που του έλεγε ότι είναι πεπτίδια και βοηθάνε».

Ψευτογιατρός: Η… θεραπεία με βλαστοκύτταρα και ο Γερμανός γιατρός

Ο 58χρονος είχε πάει στην Αθήνα για να κάνει μία θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Με τον Γερμανό γιατρό είχαν συναντηθεί στην Αθήνα αλλά δεν είχε πάει ταξίδι στη Γερμανία. «Του είχε πει του πατέρα μου (σ.σ. ο ψευτογιατρός) ότι ήταν συνεργάτης και ότι θα βοηθούσε και εκείνος στο θέμα της υγείας του», λέε  η κόρη του άτυχου 58χρονου.

Όμως αντί να καλυτερεύει η κατάσταση της υγείας του, ο 58χρονος γινόταν ολοένα και χειρότερα. «Παρέλυαν οι μύες του στα χέρια και στα πόδια και είχε αρχίσει σταδιακά να πέφτει κάτω. Εκεί που περπάταγε, έπεφτε κάτω, δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. Τότε είχαμε σπίτι στον δεύτερο όροφο χωρίς ασανσέρ και ο πατέρας μου σερνόταν στις σκάλες, τις ανέβαινε και τις κατέβαινε έρποντας».

Στους έξι μήνες ο ψευτογιατρός τού έλεγε «θα τρέχεις στα γήπεδα, θα παίζεις ποδόσφαιρο όπως έπαιζε, θα χορεύεις, θα πετάς. Αλλά η κατάσταση του πατέρα μου χειροτέρευε. Αυτός ο άνθρωπος υπέφερε στην κυριολεξία»!

Ψευτογιατρός – Όταν αποκαλύφθηκε: «Θέλουμε πίσω τα λεφτά! Μας εξαπάτησες»

Όπως εξηγεί  η κόρη του 58χρονου, ο ψευτογιατρός εμφανίστηκε εριστικός όταν αποκαλύφθηκε η απάτη του.

«Αφού ο πατέρας μου και η σύντροφός του, είδαν ότι είχαν περάσει έξι μήνες και δεν υπήρχε καμία καλυτέρευση, κατάλαβαν ότι όλο αυτό είναι μία απάτη. Τότε τον πήραν τηλέφωνο, του είπαν ότι θα τον καταγγείλουν και ότι θα τον “τρέξουν” στα δικαστήρια. Του είχε αποσπάσει 30.000 ευρώ. Ήταν οι κόποι μιας ζωής, ήταν χρήματα που ήθελε να δώσει σε εμάς τα παιδιά του».

Τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «θέλω πίσω τα λεφτά μου επειδή με εξαπάτησες». Εκείνος τους έλεγε «πηγαίντε όπου θέλετε, δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα», τους έκλεινε τα τηλέφωνα ή δεν τα σήκωνε καν. Ο πατέρας μου δεν πήρε ποτέ πίσω τα λεφτά του. Είχε πάει και στον Συνήγορο του Πολίτη».

Ψευτογιατρός: «Και να πεθάνω, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πάει φυλακή» έλεγε ο πατέρας

Μάλιστα η κόρη του αποκαλύπτει  ότι, ενώ υπήρχαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την μεγάλη απάτη, από ένα λάθος τώρα πια δεν υπάρχει τίποτα.

«Ο πατέρας μου λίγο πριν φύγει από τη ζωή είχε κάνει έναν φάκελο που είχε μέσα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή τί αποδείξεις είχε πάρει από τον γιατρό, τί ποσά είχε καταθέσει, τις διαγνώσεις, τα πάντα. Όμως, επειδή μετά ο αδερφός μου πήρε το σπίτι δεν ήξερε τί είναι αυτός ο φάκελος με αποτέλεσμα να κάνει ανακαίνιση στο χώρο και ο φάκελος αυτός να πεταχτεί. Μου είχε πει κόρη μου “και να πεθάνω, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πάει φυλακή γιατί δεν με έκανε ποτέ καλά».

Μετά τον χαμό του πατέρα της το μόνο που θέλει πλέονr, είναι «να δικαιωθεί η μνήμη όλων των θυμάτων αυτής της υπόθεσης. Είναι πολύ άσχημο να εκμεταλλεύεται τον πόνο των ανθρώπων σε μία τέτοια κατάσταση».

ΠΗΓΗ newsit.gr