Ελλάδα

Ρόδος: «Πελάτες μου» – Ανοίγουν πάνω από 200 ξενοδοχεία – 14 πτήσεις τσάρτερ στο νησί

Ρόδος: «Πελάτες μου» – Ανοίγουν πάνω από 200 ξενοδοχεία – 14 πτήσεις τσάρτερ στο νησί

Μέρες ευχάριστου πυρετού ζει η Ρόδος! Πάνω από 200 ξενοδοχεία θα ανοίξουν έως το τέλος του μήνα στο σμαραγδένιο νησί.

Η Ρόδος υποδέχεται ήδη τους πρώτους τουρίστες. Αρκετά ξενοδοχεία έχουν κιόλας ανοίξει, πολλά βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες και κάποια άλλα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Οι πληρότητες βέβαια είναι πολύ χαμηλές, αλλά οι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου αισιοδοξούν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι θα γίνει με τα ταξίδια από τη Βρετανία, δεδομένου ότι πρόκειται για βασική αγορά σε ότι αφορά τον τουρισμό του νησιού.

Σήμερα, Παρασκευή (14.05.2021) στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, αναμένονται 14 πτήσεις τσάρτερ, από Γερμανία, Ισραήλ και Πολωνία, ενώ χθες έφτασαν 9 πτήσεις στο νησί από Ισραήλ, Γαλλία και Βέλγιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Ισραηλινοί επισκέπτες που ήρθαν χθες στο νησί ήταν 787 στο σύνολο, ενώ με ικανοποιητική πληρότητα ήταν και η πτήση της Transavia από το Παρίσι με 130 επιβάτες από τις 190 θέσεις του αεροσκάφους.

Ιδού η Ρόδος ιδού και τα… τσάρτερ

Σήμερα, Παρασκευή (14.05.2021) αναμένονται 14 πτήσεις, όλες κανονικά, αφού δεν υπάρχει καμία ακύρωση, ενώ το απόγευμα θα έχουμε εικόνα τι θα γίνει και το Σαββατοκύριακο. Εκτιμάται, πάντως, ότι η κίνηση θα εξελιχθεί με τους ίδιους ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη της τουριστικής περιόδου εξέφρασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης. «Η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες της. Αισιοδοξούμε ότι και φέτος το νησί θα πρωταγωνιστήσει σε πανελλήνιο επίπεδο και ευελπιστούμε στην επιτυχία της φετινής τουριστικής περιόδου που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας, η απασχόληση, το εισόδημα και η οικονομία του νησιού» τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ