Ελλάδα

Ρόδος: «Βρέθηκε στη φυλακή ως δολοφόνος ενώ ήταν αθώος» – Μεγάλη ανατροπή στο έγκλημα

Ρόδος: «Βρέθηκε στη φυλακή ως δολοφόνος ενώ ήταν αθώος» – Μεγάλη ανατροπή στο έγκλημα

Ο ίδιος υποστήριζε από την πρώτη στιγμή πως ήταν αθώος, αλλά πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος. Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα, έδωσαν άλλη διάσταση στην υπόθεση…

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, αναβίωσε χθες (10-01-2022) μετά από αναβολές, υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 54χρονο Αλβανό που είχε κριθεί ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 43χρονης Ρουμάνας συντρόφου του, μητέρας τριών παιδιών.

Ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ήδη ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ο 54χρονος, είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και μόλις πρόσφατα προέκυψαν νέα στοιχεία ότι δεν διέπραξε τον φόνο για τον οποίο κατηγορήθηκε και στιγματίστηκε!

Πιο συγκεκριμένα ο υπαστυνόμος Β’ Μιχάλης Σπανάκης, επικεφαλής του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου έδωσε στοιχεία από την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων (δακτυλοσκόπηση) που ελήφθησαν από το μπάνιο στο οποίο βρέθηκε νεκρή από μαχαιρώματα η γυναίκα.

Προέκυψε συγκεκριμένα ότι δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, ανήκουν με απόλυτη βεβαιότητα σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου διεπράχθη το έγκλημα.

Χθες όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου και επεσήμανε επιπροσθέτως ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο έγκλημα να έγινε από τον κατηγορούμενο μέσα σε 6 λεπτά και συγκεκριμένα από την 01.38 που αναχώρησε από την εργασία του σε φούρνο έως τη 01.44 όταν τηλεφώνησε για να ενημερώσει για το έγκλημα τις αρχές.

Η πλευρά του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από την δικηγόρο Γιάννα Παναγοπούλου, υπεραμύνθηκε και χθες της αθωότητας του. Το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση επί της ενοχής ή της αθωότητας του κατηγορούμενου, ο οποίος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να επανακριθεί συνολικά η υπόθεση ενώ παρήγγειλε μια σειρά από ανακριτικές πράξεις κρίνοντας ότι η όλη έρευνα που έχει διενεργηθεί είναι πλημμελής.

ΠΗΓΗ newsit.gr