Ελλάδα

Σαρωνικός-Απομακρύνονται οι επικίνδυνοι αμιαντοσωλήνες από το δίκτυο νερού

Σε έκταση σχεδόν 30 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης του Δήμου Σαρωνικού θα αντικατασταθούν οι επικίνδυνοι για την υγεία αμιαντοσωλήνες γεγονός που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών και προστατεύει την Δημόσια Υγεία. Ένα έργο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το χρησιμότερο της τελευταίας δεκαετίας για την περιοχή
Η διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού ολοκλήρωσε με επιτυχία την ένταξη του σπουδαιότερου ίσως έργου της τελευταίας δεκαετίας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 2 εκ. Ευρώ. Έργα που προστατεύουν την Δημόσια Υγεία ξεπερνάνε κατά πολύ κάθε άλλο που γίνεται σε έναν Δήμο.

Η αναβάθμιση λοιπόν των υποδομών ύδρευσης του δήμου Σαρωνικού, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης και χρηματοδοτείται με το ποσό των 2 εκατ. 70 χιλιάδων ευρώ, ύστερα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα.

Με την υλοποίηση του έργου, που αποτελεί πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Πέτρου Φιλίππου, γίνεται συνολική προσπάθεια για αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων δικτύων σωληνώσεων από αμιαντοσωλήνα, αλλά και ορισμένων δικτύων σωληνώσεων από PVC τα οποία λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω μικρής αντοχής σε πιέσεις παρουσιάζουν καθημερινές βλάβες με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού και να υπάρχουν τεράστιες οικονομικές απώλειες για τον δήμο.

Η συγκεκριμένη δράση δρομολογείται σε υποδομές των Δ. Δ. Καλυβίων, Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Παλαιάς Φώκαιας και Κουβαρά και το συνολικό μήκος των αγωγών που θα αντικατασταθούν είναι περίπου 27, 25 χλμ.

«Χάρη στις άοκνες προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, την ευθύνη της οποίας έχει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, καταφέραμε να προωθήσουμε και να είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Άμεσα προχωράμε στη δημοπράτησή του ώστε το καλοκαίρι να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό κο. Στ. Πέτσα. Μεριμνούμε για την υγεία των πολιτών αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές ύδρευσης και εξασφαλίζοντας καλή ποιότητα νερού. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα. Το κράτος έχει υποχρέωση να το παρέχει στους πολίτες και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να το απολαμβάνουν χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν στο εμπόριο».

ΠΗΓΗ in.gr