Ελλάδα Υγεία

Σε έξαρση κορονοϊός και γαστρεντερίτιδα – «Δεν χρειάζεται ανησυχία», λέει η Παγώνη

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα κορονοϊού και γαστρεντερίτιδας στη χώρα, με τους ειδικούς να συστήνουν προσοχή αλλά όχι πανικό.

Μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πως «έχουμε covid και γαστρεντερίτιδα, δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί ο κόσμος».

«Η κλινική εικόνα δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως ήταν με τα προηγούμενα στελέχη του κορονοϊού»

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, «ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους από κορονοϊό. Επειδή όμως ξέρουμε να το αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να είναι ο κόσμος καλοκαιριάτικα με πανικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι λίγο προσοχή. Τα βασικά, πλένουμε τα χέρια μας, αντισηπτικό και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφερόμενη στους 18 θανάτους υπογράμμισε ότι συνήθως είναι μεγάλοι άνθρωποι που αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «ευτυχώς γρίπη αυτήν την εποχή δεν έχουμε, είχαμε μόνο ένα κρούσμα. Είχαμε φέτος πολλές ιώσεις. Τα τελευταία στελέχη του Covid είναι πολύ πιο απλά, προκαλούν πυρετό, βήχα, καταβολή, αδυναμία. Η κλινική εικόνα δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως ήταν με τα προηγούμενα στελέχη. Δεν είναι πολλές οι διασωληνώσεις».

Όσον αφορά τι συνιστά σε όσους έχουν πολύ βήχα προερχόμενο από κορονοϊό η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι δεν χρειάζεται ανησυχία καθώς χρειάζεται χρόνος για να περάσει.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

ΠΗΓΗ in.gr