Ελλάδα Επικαιρότητα

Σεισμός Κρήτη – Δήμαρχος Ιεράπετρας ethnos.gr: Πιο δυνατός από το Αρκαλοχώρι

Σεισμός Κρήτη - Δήμαρχος Ιεράπετρας ethnos.gr: Πιο δυνατός από το Αρκαλοχώρι
«Ελπίζω να άντεξαν οι κατασκευές κοντά στο επίκεντρο», λέει στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μετά τον σεισμό στην Κρήτη

Για τον μεγάλο σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έπληξε και πάλι την Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Στους δρόμους ο κόσμος

Όπως ο ίδιος τόνισε, «ήταν πολύ δυνατός. Το επίκεντρο είναι κοντά στο Κουφονήσι. Είχε μεγάλη διάρκεια. Είμαι μαζί με μηχανικό του Δήμου μας που έζησε και τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι και με διαβεβαιώνει πως ο σημερινός ήταν πιο δυνατός από αυτόν στο Αρκαλοχώρι. Ελπίζω να άντεξαν οι κατασκευές κοντά στο επίκεντρο. Δέκα λεπτά μετά το σεισμό δεν ξέρω τι έχει γίνει έξω. Πάντως ο κόσμος είναι αναστατωμένος και έχει βγει στους δρόμους».

Σεισμός στην Κρήτη 6,2 Ρίχτερ

Μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 12 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Το επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, 30 χιλιόμετρα Νότια-Νοτιοανατολικά της Ζάκρου, στο Νομό Λασιθίου.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

geodynamiko.JPG