Ελλάδα

Σεπόλια: Δικαιωμένη αισθάνεται η μητέρα της 12χρονης – Αναμένει την αποφυλάκισή της

Την έξοδό της από την φυλακή αναμένει η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια. Η 37χρονη, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της.

«Η μητέρα είναι πολύ χαρούμενη και δικαιωμένη. Είναι χαρούμενη που έγινε πιστευτή»

Τα δύο ενήλικα παιδιά της, που στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε την μητέρα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε την γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες.

Χαρούμενη και δικαιωμένη

«Εκείνο που ενδιαφέρει την 12χρονη είναι ότι η μητέρα της είναι αθώα», είπε στο MEGA η δικηγόρος της, Αγγελική Ψαράκη.

«Η μητέρα είναι πολύ χαρούμενη και δικαιωμένη. Είναι χαρούμενη που έγινε πιστευτή. Η 12χρονη δεν άφηνε περιθώριο να αμφισβητηθεί η κατάθεσή της», σημείωσε η δικηγόρος. Τόνισε δε, πως τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο ήταν συγκεκριμένα, που αποδείχτηκαν από έγγραφα, μάρτυρες και κυρίως καταθέσεις της 12χρονης.

«Από την πρώτη κιόλας κατάθεσή της η 12χρονη μίλησε για τον βιασμό της για ασελγείς πράξεις, που έγιναν με βία και απειλή. Συναίνεση σε ένα 12χρονο παιδί δεν μπορεί να υπάρχει», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για την μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων).

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη εκτίσει με την προσωρινή κράτηση.

ΠΗΓΗ in.gr