Ελλάδα

Σέρρες – Κορονοϊός: Η γιαγιά Παρέσσα που τα έχει 400 έκανε στα 107 την τρίτη δόση του εμβολίου

Σέρρες – Κορονοϊός: Η γιαγιά Παρέσσα που τα έχει 400 έκανε στα 107 την τρίτη δόση του εμβολίου

Ηγιαγιά από τις Σέρρες δίνει το παράδειγμα στους νεότερους. Κάνει το εμβόλιο και φροντίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους…

Σε μια πόλη που έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, τις Σέρρες, η ίδια στα 107 της, δίνει το παράδειγμα. Κάνει το εμβόλιο και στέλνει μήνυμα σε όσους αρνούνται, διστάζουν ή φοβούνται να ακολουθήσουν τα βήματά της. Να κάνουν αυτό που ζητούν οι επιστήμονες ώστε ο οργανισμός τους, να θωρακιστεί.

Πιο αναλυτικά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε το πρωί μια γιαγιά 107 ετών από το Λιβαδοχώρι Σερρών. Η υπεραιωνόβια έφτασε στο Κέντρο Υγείας του Στρυμονικού συνοδευόμενη από το γιο της, Γιάννη Ορφανίδη και την υποδέχθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Η γιαγιά Παρέσσα, που γεννήθηκε στον Πόντο της Μικράς Ασίας το 1915, έχει 4 παιδιά, 8 εγγόνια, 15 δισέγγονα και έξι τρισέγγονα. Είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στο Λιβαδοχώρι Σερρών, που εντυπωσιάζει διαρκώς με τη διαύγειά της.

«Ευχαριστώ όλο το προσωπικό να είναι καλά και να βοηθούν όλο τον κόσμο» είπε αρχικά η γιαγιά στην ΕΡΤ και συνέχισε: «τα εμβόλια είναι γιατροί αλλά κάποιοι δεν πιστεύουν. Ας το κάνουν το εμβόλιο, γιατί δεν το κάνουν;»