Ελλάδα Κορωνοΐός

Σέρρες – Πέντε νεκροί από κοροναϊό σε ένα 24ωρο – Υπό μεγάλη πίεση το νοσοκομείο

Γιατροί – Παροχή κινήτρων σε παθολόγους – πνευμονολόγους για να καλύπτουν εφημερίες σε άλλα νοσοκομεία λόγω Covid-19

Κάτω από μεγάλη πίεση εξακολουθεί να βρίσκεται το νοσοκομείο στις Σέρρες με τους νοσούντες από κοροναϊό που περνούν καθημερινά το κατώφλι στα ΤΕΠ να ξεπερνούν τα 40 άτομα, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Παναγιώτη Πεγίδη.

Ο αναπληρωτής διοικητής μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών. Ο αριθμός των κλινών Covid αυξήθηκε εκ νέου φτάνοντας τις 72 εντός νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν επτά για παιδιά και άλλες τέσσερις κλίνες στην Ψυχιατρική.

Πέντε νεκροί σε ένα 24ωρο

Σήμερα Τρίτη νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κοροναϊό σε απλές κλίνες και επτά στη ΜΕΘ, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχαμε δυστυχώς πέντε θανάτους, ασθενείς ηλικίας από 54 έως 89 όλοι τους με υποκείμενα νοσήματα, τρεις ανεμβολίαστοι και δύο εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη σήμερα πήγε εθελοντικά στο Νοσοκομείο να προσφέρει υπηρεσίες παθολόγος ιδιώτης ιατρός, ενώ όσον αφορά τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθούν να υφίστανται, με μεγαλύτερο πρόβλημα ελλείψεων να εντοπίζεται στο νοσηλευτικό προσωπικό αφού ήδη 50 άτομα είναι σε αναστολή, 15 έχουν μακροχρόνιες άδειες και 30 συνταξιοδοτούνται.

Ήδη, έχει σταλεί επικουρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον κ. Πεγίδη, και γίνονται και μετακινήσεις, μια διαδικασία που συνεχίζεται. Οι εμβολιασμοί συνεχίζουν την αυξητική πορεία, που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στο Νοσοκομείο Σερρών τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη δόση.