Ελλάδα Επικαιρότητα

Σπάτα: «Του φώναζαν Stop Stop και εκείνος έτρεχε με το κινητό στο ελικόπτερο» -Μαρτυρία σοκ για το δυστύχημα

Σπάτα: «Του φώναζαν Stop Stop και εκείνος έτρεχε με το κινητό στο ελικόπτερο» -Μαρτυρία σοκ για το δυστύχημα

Μια νέα εκδοχή για το πώς έγινε το δυστύχημα με τον 21χρονο Jack Fenton και τον έλικα του ελικοπτέρου χθες στο ελικοδρόμιο του κτήματος Λώλου στα Σπάτα παρουσιάζει η Daily Mail.

Ο βρετανικός ιστότοπος φιλοξενεί τη μαρτυρία του Ιωάννη Κανδύλη, προέδρου της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ο βρετανός που σκοτώθηκε με φρικτό τρόπο στην Ελλάδα, όταν έπεσε πάνω στο περιστρεφόμενο πτερύγιο ενός ελικοπτέρου, ίσως έτρεξε προς το ελικόπτερο, παρά τις προειδοποιήσεις να σταματήσει, για να βγάλει μια selfie, ισχυρίζονται οι Έλληνες ερευνητές.

Ο 21χρονος Jack Fenton χτυπήθηκε όταν πλησίασε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου Bell 407, ενώ οι κινητήρες του ήταν ακόμη ενεργοποιημένοι στις 6.20 μ.μ. στην Αθήνα χθες, αφού επέστρεψε από τη Μύκονο με τρεις φίλους του.

Ο νεαρός που έχασε τη ζωή του χθες στα Σπάτα με τραγικό τρόπο Jack Fenton

Ο νεαρός που έχασε τη ζωή του χθες στα Σπάτα με τραγικό τρόπο
Οι Έλληνες ερευνητές δήλωσαν ότι ο Fenton είχε βγει από το ελικόπτερο μαζί με τους τρεις φίλους του James Yeabsley, 19 ετών, τον πρώην φοιτητή του Πανεπιστημίου του Bournemouth Max Savage, 20 ετών, και τον 20χρονο Jack Stanton Gleaves.

Jack Fenton

Πώς συνέβη το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα -«Του φώναζαν Σταμάτα»
Αλλά αφού αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο, ο Jack Fenton πιστεύεται ότι επέστρεψε χωρίς συνοδεία στην πίστα όπου το αεροσκάφος εξακολουθούσε να λειτουργεί και αγνόησε τις προειδοποιήσεις να σταματήσει, υποστήριξε ο κ. Κανδύλης στη Daily Mail.

«Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και τους είχαν συνοδεύσει σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο», δήλωσε ο Ιωάννης Κανδύλης.

«Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

«Μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε ”Σταμάτα!”, “Σταμάτα!”.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Ήταν φρικτό».

 

Ο νεαρός ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας Βρετανών - Ο 21χρονος Jack Fenton με τον πατέρα του Miguel που εργάζεται ως διαχειριστής ενός κτήματος εκδηλώσεων στο Κεντ
Ο νεαρός ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας Βρετανών – Ο 21χρονος Jack Fenton με τον πατέρα του Miguel που εργάζεται ως διαχειριστής ενός κτήματος εκδηλώσεων στο Κεντ
Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η The Sun ανέφεραν νωρίτερα ότι πιθανότατα ο 21χρονος Jack Fenton πιθανότατα χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie.

Ειδοποιήθηκαν αμέσως οι γονείς του να αλλάξουν ελικοδρόμιο
Ο κ. Κανδύλης δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα του δυστυχήματος οι γονείς του Fenton, οι οποίοι επέστρεφαν επίσης από τη Μύκονο στην Αθήνα με άλλο ελικόπτερο, ενημερώθηκαν να μην προσγειωθούν στο εν λόγω ιδιωτικό ελικοδρόμιο, αλλά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ο Jack Fenton με την μητέρα του

O Jack Fenton με την μητέρα του
«Δεν υπήρχε περίπτωση να τους βάλουμε να προσγειωθούν στο ιδιωτικό αεροδρόμιο (στην Παιανία), με τη σορό του γιου τους να βρίσκεται καλυμμένη στην άσφαλτο».

Ο κ. Κανδύλης, ανέφερε ακόμη ότι ο πιλότος και τα δύο μέλη του πληρώματος εδάφους στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην Παιανία που συνελήφθησαν, κατέθεσαν ενώπιον εισαγγελέα, ενώ κατέθεσαν και στην επιτροπή που διερευνά τα αίτια του πρωτοφανούς ατυχήματος. Να σημειωθεί ότι στην αναφορά της αστυνομίας σημειώνεται ότι ο νεαρός χτυπήθηκε από τον έλικα στο κεφάλι καθώς και ότι ενώ και οι δύο έλικες βρίσκονταν σε λειτουργία ο 21χρονος «κινήθηκε προς τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου» , κάτω από «συνθήκες άγνωστες οι οποίες ακόμη διερευνώνται».

«Αποβιβάστηκαν και από τις δύο πόρτες του ελικοπτέρου και πήγαν στο σαλόνι»

Ο κ. Κανδύλης δήλωσε ότι κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου Bell και την αποβίβαση των τεσσάρων επιβατών του τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας.

Οι κανονισμοί της αεροπορίας απαιτούν η αποβίβαση να γίνεται είτε όταν οι ρότορες του ελικοπτέρου έχουν σταματήσει εντελώς, είτε όταν το εξειδικευμένο πλήρωμα συνοδεύει τους επιβάτες κατά την αποβίβαση.

«Στην περίπτωση αυτή, οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τόσο την αριστερή όσο και τη δεξιά πόρτα για να αποβιβαστούν. Συνοδεύτηκαν όλοι με ασφάλεια στο σαλόνι.

«Μετά από όλο αυτό συνέβη η τραγωδία».

Ο κ. Κανδύλης είπε ότι αναμένεται να ανακτήσουν το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να εξετάσουν με ποιον επικοινωνούσε την ώρα του δυστυχήματος και τους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει στο ελικόπτερο.

Διαψεύδει ο φίλος του 21χρονου Jack

Ωστόσο, ένας από τους τρεις φίλους του άτυχου Jack Fenton, που επέβαινε επίσης στο ελικόπτερο διέψευσε ότι ο νεαρός έτρεξε πίσω προς το ελικόπτερο μιλώντας στο κινητό του.

Ο Jack Stanton-Gleaves, 20 ετών, του οποίου ο πατέρας Robin Stanton-Gleaves είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας Bromley FC της National League, δήλωσε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες.

Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Jack να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το δυστύχημα.

Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Jack μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Πηγή: iefimerida.gr