Ελλάδα

Σπύρος Φυτράκης: Πέθανε ο ποινικολόγος – Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης, γνωστός για την προσήλωση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από το 1965 που ξεκίνησε την πορεία του στο δικαστικό χώρο, ο Σπύρος Φυτράκης έχει αναλάβει την υπεράσπιση γνωστών προσωπικοτήτων και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δικαστικές υποθέσεις.

Το 2003 είχε υπερασπιστεί τον Γιάννη Σερίφη, κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2001, υπερασπίστηκε τον Τζίμη Πανούση, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για προσβολή της σημαίας.

Επιπλέον, υπήρξε συνήγορος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και του Νίκου Μαζιώτη.

Πριν από τη χούντα, ο Σπύρος Φυτράκης ήταν ενεργός πολιτικά ως γραμματέας των Λαμπράκηδων, Κρήτης και Νήσων.

Υπηρέτησε τη δικηγορία σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης μέχρι και αρκετά πρόσφατα.

«Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, στο νεκροταφείο της Καισαριανής στις 11:00.

Την είδηση έκανε γνωστή η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, στην οποία αναφέρει: «Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο σπουδαίος Σπύρος Φυτράκης».

Η Νέα Αριστερά για την απώλεια του Σπύρου Φυτράκη

«Φτωχότερη είναι από σήμερα η μάχιμη και μαχητική δικηγορία. Η απώλεια του Σπύρου Φυτράκη, ενός εξαίρετου νομικού, ενός ακουραστου και θαρραλέου υπερασπιστή της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, σε εποχές που οι δημοκρατικές ελευθερίες διακυβεύονται», σημειώνει η Νέα Αριστερά για τον θάνατου του γνωστού δικηγόρου.

«Παρών σε όλες τις πολιτικές δίκες της μεταπολίτευσης, ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις, αξέχαστος σε όσους τον είδαν να αγορεύει στα δικαστήρια. Στους οικείους του, τα θερμότερα συλλυπητήρια», καταλήγει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Νέα Αριστερά.