Ελλάδα

Συνελήφθη στέλεχος του ΚΚΕ στην Καβάλα – Τι καταγγέλλει ο Περισσός

Συνελήφθη στέλεχος του ΚΚΕ στην Καβάλα – Τι καταγγέλλει ο Περισσός

Η σύλληψη του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Κ. Κουκούλα, έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή”. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και διατάραξη κοινής ησυχίας και αφέθηκε ελεύθερος
«Η χθεσινοβραδινή σύλληψη του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα, με τις γελοίες αιτιολογίες της διατάραξης της κοινής ησυχίας και της απείθειας, λόγω των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, είναι ενέργεια άθλια, προκλητική και παράνομη» τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Λιμενικό και Ασφάλεια ζητούσαν διακοπή των εκδηλώσεων
«Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας είχαν σχετική άδεια, διεξάγονται ανεμπόδιστα εδώ και χρόνια και επιπλέον πραγματοποιούνται σε ένα χώρο όπου υπάρχουν πλήθος καταστημάτων διασκέδασης με δυνατή μουσική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από τις 23:00 το Λιμενικό και η Ασφάλεια Καβάλας ζητούσαν τη διακοπή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Στις 00:40 και παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ήδη ολοκληρωθεί, το Λιμενικό συνέλαβε τον γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Αδάμπα, όπως δηλώθηκε» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ματαιοπονούν
«Είναι προφανές ότι η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, τόσο στην Καβάλα όσο και σε όλη τη χώρα, ενοχλεί κάποιους. Όπως επίσης ενοχλεί η συμβολή και δράση ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην Καβάλα» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Ματαιοπονούν όμως όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

Τους ενοχλεί η επιτυχία του Φεστιβάλ
Σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ αναφέρει:

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει τη σύλληψη του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα, το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στο Πάρκο Φαλήρου, από άνδρες του λιμενικού, απαγγέλλοντάς του κατηγορίες για διατάραξη κοινής ησυχίας και απείθεια, αφήνοντάς τον στη συνέχεια ελεύθερο.

Αυτό που ενοχλεί είναι η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καβάλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οδεύοντας στα 50 του χρόνια, αποτελεί το κορυφαίο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός στη χώρα, ένας πραγματικός θεσμός για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που χρόνο με το χρόνο δυναμώνει.

Οι προκλήσεις εναντίον του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» το μόνο που κάνουν είναι να μας γεμίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να σηκώσουμε τα Φεστιβάλ και την πολιτική μας δραστηριότητα ακόμα ψηλότερα. Αυτό θα γίνει και τις επόμενες μέρες, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, κορυφώνοντας με τις κεντρικές εκδηλώσεις στις 22-23-24 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.»

ΠΗΓΗ in.gr