Ελλάδα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία και σωματική βλάβη σε βάρος ηλικιωμένης στη Γλυφάδα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία και σωματική βλάβη σε βάρος ηλικιωμένης στη Γλυφάδα

Οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν την ηλικιωμένη με το αυτοκίνητό τους ενώ εκείνη κινούνταν πεζή
Χειροπέδες σε μία 49χρονη και έναν 48χρονο πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής καθώς ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το περιστατικό συνέβη στις 13 Απριλίου, όταν οι δύο δράστες προσέγγισαν την 85χρονη με το αυτοκίνητό τους ενώ εκείνη κινούνταν πεζή. Έπειτα της επιτέθηκαν με σκοπό να της αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Ο 48χρονος ακινητοποίησε την παθούσα, και η 49χρονη τράβηξε βίαια την αλυσίδα, ασκώντας της παράλληλα πίεση στο λαιμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της. Μάλιστα δε δίστασε να σύρει την ηλικιωμένη γυναίκα στο έδαφος, τραυματίζοντας την, έως ότου καταφέρει να της αποσπάσει την αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στην περιοχή των Αχαρνών, τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν βάσει των σχετικών ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους.
Βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της ληστείας.

ΠΗΓΗ in.gr