Επικαιρότητα Σύριζα

Αντάρτικο Τσακαλώτου κατά Τσίπρα: «Να είμαστε φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες»

Αντάρτικο Τσακαλώτου κατά Τσίπρα: «Να είμαστε φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες»

Το νέο πολιτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα  περί «πολιτικής απάτης» της κυβέρνησης αμφισβήτησε ευθέως ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος των 53+ στο  ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος  με ανάρτηση του στα social media.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική», έγραψε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σε συζήτηση μέσα στην Βουλή ενώ στην ΔΕΘ είχε αποκαλέσει πολιτική απάτη την στάση της ΝΔ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η στάση  του  Ευκλείδη Τσακαλώτου και η αμφισβήτηση της ρητορικής  του Αλέξη Τσίπρα συνδέονται ευθέως με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  αποδυνάμωσε τον επικεφαλής των 53  στον πρόσφατο ανασχηματισμό των τομεαρχών καθώς του «κούρεψε» τις αρμοδιότητες  στέλνοντας τον στην Βουλή.

Αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτο δεν είχε αντιδράσει όταν του πήρε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και το έδωσε την Έφη Αχτσιόγλου καθώς   προφανώς ήθελε να αντιδράσει στον δικό του χρόνο.

Το newsit.gr είχε ρωτήσει μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Θεσσαλονίκη για το θέμα Τσακαλώτου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε απατήσει ως εξής:  «Δεν υπάρχει κανένα «κούρεμα» του Ευκλείδη, είπε: «Το να είναι κάποιος πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής του μεγάλου Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι «κούρεμα». Είναι μια σημαντική θέση ευθύνης. Γνωρίζω το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων για τη σχέση μου με τον Τσακαλώτο. Η σχέση μας είναι άριστη, η πολιτική και προσωπική. Έχουμε άλλους κώδικες επικοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υποτίμηση να δίνει κάποιος την μάχη από τέτοιο μετερίζι. Όταν διαφωνούμε, δεν το κάνουμε για να βάλουμε τρικλοποδιά σε κανέναν. Δεν υπάρχουν βαρονίες ή τιμάρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά σε άλλα κόμματα. Ο Τσακαλώτος παραμένει ο βασικός συνεργάτης μου και για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο.»

Δείτε την ανάρτηση

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος…

Gepostet von Ευκλείδης Τσακαλώτος am Mittwoch, 23. September 2020