Σύριζα

Εκλογές 2023 – Τσαπανίδου: Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει από τη ΝΔ καμία βελτίωση

ΑΕΚ: Πανζουρλισμός κατά την άφιξη της ομάδας και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena

Τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου. 

«Μετά το βατερλό στο ντιμπέιτ, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει από τη ΝΔ καμία βελτίωση στην καθημερινότητα του, καμιά εγγύηση για το κράτος δικαίου και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου σε δήλωση της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει ότι «η σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσε γιατί στις 21 Μαΐου η πολιτική αλλαγή είναι εθνική, κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα. Με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας από την επόμενη ημέρα».

Ειδικότερα, σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «αφού αποκάλυψε στο ντιμπέιτ ότι οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο και δεν υπήρχε κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις, σήμερα επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει στον δρόμο της συγκάλυψης».

Επιπλέον αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «εμφανίστηκε δήθεν αυστηρός για την προφυλάκιση Μπελέρη, αντί να απολογηθεί που απέτυχε να διασφαλίσει τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και έκανε φιέστες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους».

Ακόμη σημειώνει ότι «υποσχέθηκε για άλλη μια φορά ότι θα φέρει την επενδυτική βαθμίδα το 2023, ενώ 4 χρόνια τώρα όλο την υπόσχεται και όλο αποτυγχάνει συστηματικά».

Τέλος, η κ. Τσαπανίδου αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιμένει να αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, κοροϊδεύοντας τους πολίτες ότι δήθεν δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο». «Βέβαια», προσθέτει, «δεν απαντάει πώς γίνεται να είναι αναποτελεσματικό μέτρο, αλλά ο ίδιος να έχει θεσπίσει και να έχει δώσει αλλεπάλληλες παρατάσεις σε μειώσεις του ΦΠΑ στην οικοδομή, στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στον καφέ και τα μη αλκοολούχα, στα αγροτικά μηχανήματα, στα ιατρικά είδη, στον κινηματογράφο κ.λπ.».