Σύριζα

Ηλιόπουλος για Χρυσοχοΐδη μετά τη Νέα Σμύρνη: Δεν είναι απλά ανίκανος, είναι επικίνδυνος

Ηλιόπουλος για Χρυσοχοΐδη μετά τη Νέα Σμύρνη: Δεν είναι απλά ανίκανος, είναι επικίνδυνος
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη συνδέεται με την διαχείριση της πανδημίας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει άμεσα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι χθεσινές εικόνες ακραίας αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, εκφράζουν την πλήρη αποτυχία του αυταρχικού δόγματος με το οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΝάσου Ηλιόπουλου.

«Σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες πολιτών, με τη δήλωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, η ένταση ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί πήγαν να επιβάλουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με παιδιά που απλά καθόταν σε ένα παγκάκι στην πλατεία. Η γυναίκα στην οποία πήγαν να επιβάλουν το πρόστιμο, ενώ είχε κανονικά το sms και τα χαρτιά της, διαμαρτυρήθηκε, το κλίμα από την πλευρά της αστυνομίας οξύνθηκε και φτάσαμε σε αυτές τις εικόνες που είδαμε όλοι και προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, δηλαδή έναν αστυνομικό να χτυπά με γκλοπ έναν πολίτη, ο οποίος πεσμένος κάτω, φωνάζει “πονάω, γιατί με χτυπάτε”», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM 97.8».

«Από την πρώτη στιγμή, η ΝΔ αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και ακολουθεί τη λογική: Εμείς ως κυβέρνηση τα έχουμε κάνει όλα καλά και για την έξαρση της πανδημίας φταίνε οι πολίτες που είναι απείθαρχοι», ανέφερε. «Με βάση αυτό, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να παίρνει περιοριστικά μέτρα και να εφαρμόζει μια πολιτική αυταρχισμού και καταστολής», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το ερώτημα είναι αν ένας αστυνομικός λειτουργεί έτσι σε μία πλατεία μέρα-μεσημέρι, ενώ τον μαγνητοσκοπούν με κάμερες, τι μπορεί να κάνει σε μία μεριά της πόλης που δεν έχει τόσο κόσμο και κάμερες να τον καταγράψουν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Την ανοχή σε τέτοια περιστατικά την καλλιεργεί η ίδια η κυβέρνηση και όταν – ξεκινώντας από το περιστατικό στο σπίτι του κ. Ινδαρέ – φτάνουμε εδώ, είναι σαφές πλέον πως αυτή η υπέρμετρη βία είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε. «Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι απλά ανίκανος – όπως φάνηκε με την απόδραση του Χρήστου Παππά – είναι πλέον ξεκάθαρα επικίνδυνος για τη Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην πανδημία, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας έναν πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο μήνα για την Αττική με το σύστημα υγείας να είναι πλέον σε οριακό σημείο». «Υπάρχουν νοσοκομεία στην Αττική που δίνουν “επιθετικά” εξιτήρια», ανέφερε «ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στο “Αγία Όλγα” παραιτήθηκε ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής, καταγγέλλοντας ότι σε non covid κλινική, βρίσκονταν από κοινού περιστατικά κορονοϊού με άλλα περιστατικά».

«Η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα, άμεσα, να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», διεμήνυσε, λέγοντας ότι «με ευθύνη της ΝΔ, ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει μπει στη μάχη της πανδημίας, όπως αντίθετα γίνεται στη Γαλλία, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες». Τόνισε ακόμα την ανάγκη «συνταγογράφησης των τεστ και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς στα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας».

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε πως «χρειάζεται άμεσα να εφαρμοστούν μέτρα, όπως η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους – με διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε 120 δόσεις – η στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις και η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση».

«Τώρα που έχουν ανασταλεί οι δημοσιονομικοί στόχοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κυβέρνηση έχει τις δυνατότητες να πάρει γενναία μέτρα, προτού η ύφεση, τα λουκέτα και οι απολύσεις αυξηθούν σε δυσθεώρητα επίπεδα», κατέληξε.