Σύριζα

Καβγάς on air Σκουρλέτη με δημοσιογράφους για Πολάκη: «Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική» – «Όχι σε μένα αυτά»

Η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική θα είναι ταχύτερη από ό,τι προβλέπεται

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τελείωσε η συζήτηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας (13.03.2023) οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Χριστίνα Βίδου και Κώστας Παπαχλιμίντζος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, στο πλατό της εκπομπής «Συνδέσεις». Και αφορμή στάθηκε μια ερώτηση για… τον Παύλο Πολάκη.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήταν καλεσμένος στο πάνελ της ΕΡΤ για τα Τέμπη, στο τέλος της συζήτησης ερωτήθηκε από την δημοσιογράφο, Χριστίνα Βίδου, για το αν θα ξεκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη. Στο άκουσμα της ερώτησης ο Πάνος Σκουρλέτης αντέδρασε, ενώ στη συνέχεια του απάντησε και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Αρχικά η δημοσιογράφος, Χριστίνα Βίδου, εξήγησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι συζητήσεις στην ΕΡΤ δεν είναι ποτέ μονοθεματικές». «Μου λέτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να τοποθετηθώ γι’ αυτό. Ειλικρινά σχετίζεται με όσα συζητάμε για τα Τέμπη, είναι to the point» σχολίασε με ειρωνικό τρόπο ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου και συμπαρουσιαστή, Κώστα Παπαχλιμίντζου, ο οποίος ήταν ένας εκ των δημοσιογράφων που στοχοποίησε ο Παύλος Πολάκης. «Αν θέλατε να κάνετε αρχισυνταξία θα ήσασταν καλός» είπε στον Πάνο Σκουρλέτη, με την Χριστίνα Βίδου να προσθέτει «αν ήξερα ότι θα θυμώσετε με την ερώτηση».

«Δεν θύμωσα, το βρήκα πολύ αστείο» συνέχισε σε ειρωνικό ύφος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ να του απαντά «αν θεωρήσατε αστεία όσα λέει ο Παύλος Πολάκης, εμείς το κρατάμε. Αν νομίζατε ότι θα μπορούσατε να με προσβάλετε, σε καμία περίπτωση εγώ δεν…».

«Έχω το δικαιώμα να το σχολιάσω αυτό; Έχετε συνείδηση ότι είστε τέταρτη εξουσία; Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής» επέμεινε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο να του λέει «είναι άκομψο και άστοχο ότι θέλετε να κάνετε τον αρχισυντάκτη».

«Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική. Έτσι είναι η ΕΡΤ επί Νέας Δημοκρατίας; Εγώ τη θέλω πλουραλιστική» συνέχισε τον on air καβγά ο Πάνος Σκουρλέτης με τον δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης να του απαντά «όχι σε μένα αυτά, την έζησα την ΕΡΤ και πριν».

«Το “όχι σε μένα είναι μαγκιά”» είπε, τότε, ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο να σχολιάζει «περίσσευε πριν η μαγκιά» και τον τηλεοπτικό καβγά να τελειώνει κάπου εκεί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ