Επικαιρότητα Σύριζα

Με επιχειρηματολογία… ΣΥΡΙΖΑ o Παπανδρέου επέκρινε την επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια (ΕΙΚΟΝΑ)

Κλήρωση Τζόκερ: Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

Με επιχειρηματολογία… ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επέκρινε στα social media την επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια για την εκκένωση των καταλήψεων.

«Όταν το προσφυγικό ανατίθεται στο ΥΠΡΟΠΟ, η διαχείριση θυμάτων πολέμου αλλά και διακινητών, μετατρέπεται από ανθρωπιστική προστασία και ανάπτυξη σε ποινική υπόθεση και αστυνομική επιχείρηση» έγραψε ο Γ. Παπανδρέου.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να ασκεί κριτική στην επιχείρηση που οργανώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. – επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – για την εκκένωση τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων από τα οποία έβγαλαν 143 μετανάστες-πρόσφυγες.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα ανομίας που επικρατούσε – και εξακολουθεί να επικρατεί – στην περιοχή των Εξαρχείων έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κατοίκους που ζουν εκεί ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να επικρίνει την συγκεκριμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Εικόνες καταστροφής στα εκκενωθέντα κτίρια

Ο πρώην πρωθυπουργός, παρέβλεψε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες των υπό κατάληψη κτιρίων αντίκρισαν έντρομοι εικόνες καταστροφής στα τέσσερα κτίρια στα οποία έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιδιοκτήτρια του ενός εκ των τεσσάρων κτιρίων, η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική, καθώς υπήρχαν διαλυμένοι τοίχοι, χωρίσματα και κομμένες προσβάσεις σε συγκεκριμένους χώρους.

Η ιδιοκτήτρια, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open, είπε πως φοβόταν να μπει μέσα στο κτίριο για να μη την χτυπήσουν. «Πήγε η αδερφή μου που ήρθε από τις ΗΠΑ να δει το κτίριο και αντίκρισε πλυντήρια, ψυγεία και οικοσυσκευές στο κτίριο. Δεν μπορούσαμε να μπούμε στο κτίριο, μας ρωτούσαν ποιοι είμαστε, φοβόμασταν μη μας δείρουν κιόλας. Σήμερα είναι μία κατάσταση φρικτή. Έχουν γκρεμίσει, έχουν χτίσει, έχουν βάλει σιδερένια πόρτα επάνω στην ταράτσα για να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση, ένα κτίριο αγνώριστο. Έχουν γράψει τους τοίχους, έχουν κάνει χωρίσματα μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του κτιρίου στην οδό Σ. Τρικούπη.