Επικαιρότητα Σύριζα

«Ναι» από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του Πολάκη

«Ναι» από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του Πολάκη
Η πρώτη μήνυση τελικά δεν προχώρησε, καθώς δεν ήρθη η ασυλία του αφού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλειπαν από τη σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια

Ενα ακόμη… επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη  έλαβε χώρα σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για να πάει στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει στη Βουλή η δικογραφία που συντάχθηκε μετά από μήνυση του εκδότη των ΠαραπολιτικώνΓιάννη Κουρτάκη, η οποία συζητήθηκε σήμερα αρμόδια Επιτροπή και υπέρ τάχθηκαν Νέα ΔημοκρατίαΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μήνυση τελικά δεν προχώρησε, καθώς δεν ήρθη η ασυλία του αφού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλειπαν από τη σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Το θέμα τότε είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε ζητήσει συγγνώμη. Για την ιστορία η άρση της ασυλίας του απορρίφθηκε με 84 κατά, 80 υπέρ και ένα «παρών» σε σύνολο μόλις 165 παρόντων. Άμεση ήταν η αντίδραση του Γ. Κουρτάκη, ο οποίος είχε σπεύσει να προαναγγείλει τη νέα μήνυση που υπέβαλε. Aφορμή είχε σταθεί μια ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, μέσω της οποίας κατηγορούσε τον κ. Κουρτάκη ότι έδωσε χρήματα προκειμένου να μην εκλεγεί βουλευτής. Έγραφε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης: «Παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…».

Να εξαιρεθεί ζητά ο Θάνος Πλεύρης

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ζητά την εξαίρεσή του από την επιτροπή Δεοντολογίας, διότι αναμένεται να είναι δικηγόρος του κ. Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης και θα τον αναλάβει και στο ποινικό. «Από τον ΚτΒ αλλά και από τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών δεν προκύπτει κάποιο κώλυμα να συμμετάσχω, ως μέλος, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αλλά αφενός λόγω του ότι η αγωγή, στην οποία παρίσταμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος, εδράζεται στο αυτό ποινικό αδίκημα που περιγράφεται στην έγκληση, αφετέρου λόγω του ότι σε συνεννόηση με τον εγκαλούντα δημοσιογράφο, θα αναλάβω και την εκπροσώπησή του στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας, καίτοι δεν υπέβαλλα την έγκληση, επιθυμώ τη μη συμμετοχή μου στη λήψη απόφασης της επιτροπής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

img_3623.jpg

ΠΗΓΗ