Σύριζα

Νίκος Φίλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από «Μεσσίες»»

Νίκος Φίλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη από «Μεσσίες»»

Τι ανέφερε ο Νίκος Φίλης για την υποψηφιότητα Κασσελάκη για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σε συνέντευξη του, ο Νίκος Φίλης μίλησε για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την υποψηφιότητα που έχει καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης «Εμφανίστηκε μέσω του Instagram, δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μέλος πριν από λίγο καιρό, μάλλον δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Υπήρξε θαυμαστής του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός των μνημονίων, μετά ήταν υπέρ του κ. Μητσοτάκη να γίνει αρχηγός της ΝΔ και μετά απογοητεύτηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης. Σε σχόλιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον ανέδειξε, απάντησε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας στην 9η θέση, «άλλο αυτό κι άλλο να γίνει αρχηγός του κόμματος, υπάρχει απόσταση».
«Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες του Instagram και από τέτοιες μεγαλοστομίες»
Πρόσθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι ένας άγνωστος, ένας επιχειρηματίας, αν και αμφισβητείται και η ικανότητά του στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα και κάνει ένα διάλειμμα στην πολιτική.

«Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες του Instagram και από τέτοιες μεγαλοστομίες. Έχουμε ανάγκη από αναδιοργάνωση, δημοκρατική λειτουργία, να εμπνεύσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

«Δεν θέλουμε συνεργασία που θα προκύπτει από τη μετάλλαξη του κόμματος»
Συμπλήρωσε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη «θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι σαν το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να υπερβεί τον Ατλαντικό. Αυτό σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με ΝΔ. Δεν θέλουμε συνεργασία που θα προκύπτει από τη μετάλλαξη του κόμματος. Θέλουμε συνεργασία σε βάση προγραμμάτων, όχι με αλλαγή της φυσιογνωμίας».
Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι σε περίοδο που ο αμερικανικός παράγων ενεργοποιείται στην περιοχή, έχει σημασία να υπάρχει ισχυρή δύναμη, ικανή να κάνει συμβιβασμούς με πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τα δικά μας συμφέροντα».

Τι ανέφερε για τους άλλους υποψηφίους και το συνέδριο
Για το συνέδριο του Σαββάτου σχολίασε πως το κλίμα ήταν καλό ενώ υπογράμμισε:

«Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως πιστεύω ότι και η Έφη Αχτσιόγλου δίνει προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς θέλω εγώ στις πρώτες θέσεις».

ΠΗΓΗ in.gr