Σύριζα

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδυναμωμένος λέει η Δώρα Αυγέρη – «Η κριτική ξεπέρασε κάθε όριο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδυναμωμένος λέει η Δώρα Αυγέρη – «Η κριτική ξεπέρασε κάθε όριο»

Μετά την θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή, όπου συντελέστηκε η τρίτη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, το βλέπει… ενδυναμωμένο και τόνισε πως πλέον όλα αρχίζουν από την αρχή.

«Η κριτική που άσκησαν, ξεπέρασε κάθε επίπεδο ανοχής. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα», είπε η Δώρα Αυγέρη στην Κοινωνία Ώρα MEGA και αναφέρθηκε στο ποια είναι η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή.

«Ακριβώς επειδή παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στην ΚΕ το ζήτημα του δημοψηφίσματος, είχε προηγηθεί ένα διάγγελμα και μία πρόταση, λέγοντας ότι συμπεριφορές που περιλαμβάνουν ύβρεις προς τον πρόεδρο αλλά και προς τα ίδια τα μέλη και το κόμμα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο με την Αριστερά.

Προϊόντος του χρόνου κι της διαδικασίας της 2ημερης ΚΕ όπως απεδείχθη, παρέλκει ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό. Τα πρώην μέλη που εγκαλούνταν αποχώρησαν μόνα τους από το κόμμα. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις τους το πυροδότησαν», είπε αρχικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μιλάμε πλέον για την επόμενη μέρα, που είναι δύσκολη και σκληρή, χωρίς χαρά κα πανηγυρισμούς. Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο από πείσμα και ζήλο και θέληση. Να κοιτάξει σε αυτό που είναι προσηλωμένος ένας Αριστερός και προεδρικός άνθρωπος. Δεν έχει την πολυτέλεια ο κόσμος να παρακολουθεί όλα αυτά που γίνονται και λέγονται, θέλει προτάσεις και λύσεις», συμπλήρωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Πλησιάζουμε τους 2 μήνες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. Στις 12:00 έχει επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό, κάποιοι και κάποιες επέλεξαν άλλους δρόμους, πλέον δεν θα αξιολογούνται αυτά που λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αξιολογούνται αυτά που κάνουν για την κοινωνία και την αντιπολίτευση που θα κάνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα άλλα κόμματα.

Η κριτική που άσκησαν, ξεπέρασε κάθε επίπεδο ανοχής. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα. Δύο μήνες τώρα πάρα πολλά λόγια και φαιά ουσία από σεβαστά στελέχη, οι λέξεις που βγήκαν είχαν σκοπό να πληγώσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνουν τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην παραμονή ή όχι της Έφης Αχτσιόγλου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Από σήμερα αξιολογείται ο καθένας για την προσπάθεια που κάνει, να είναι προσηλωμένος στον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβαλε και δεν συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ενωτική ούτως ώστε να μην «περισσέψει» κανείς;

Χθες είπε ότι «μηδενίζουμε» και πάμε για τον στόχο μας χωρίς ομάδες και τάσεις. Αυτό θέλει ο κόσμος. Υπάρχουν όργανα και διαδικασίες, όλοι έχουμε την προσωπική μας άποψη».

ΠΗΓΗ newsit.gr