Επικαιρότητα Σύριζα

ΣΥΡΙΖΑ – παρασκήνιο: Ζήτησαν την παραίτηση Παππά -«Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα»

ΣΥΡΙΖΑ – παρασκήνιο: Ζήτησαν την παραίτηση Παππά -«Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα»

«Λαβωμένος» βγήκε ο Νίκος Παππάς από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπό το βάρος των εξελίξεων ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε εκ νέου αποστάσεις από τον στενό του συνεργάτη.

Με στάση που θύμισε τους αντίστοιχους χειρισμούς στην υπόθεση Παπαδημούλη, ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση έδειξε «κίτρινη κάρτα» στον Νίκο Παππά. «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία.

Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους. Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας, οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζήτησαν παραίτηση Παππά: Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα
Σε πιο οξυμένο κλίμα κινήθηκαν οι τοποθετήσεις άλλων στελεχών του κόμματος προς τον Νίκο Παππά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ορισμένα μέλη του οργάνου (κυρίως ο Αντώνης Λιάκος) ζήτησαν από τον τέως υπουργό να διευκολύνει το κόμμα, υποβάλλοντας την παραίτηση του. Παράλληλα, άλλοι, στις τοποθετήσεις τους άσκησαν σκληρή κριτική, σημειώνοντας ότι ορισμένα ζητήματα που πλήττουν, όπως είπαν, το «ηθικό πλεονέκτημα» είχαν επισημανθεί και την περίοδο της διακυβέρνησης και τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα».