Σύριζα

ΣΥΡΙΖΑ: Προς ολική ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει την πόρτα της εξόδου και η «Ομπρέλα»

Συνελήφθη η Εύη Βατίδου – Ακολούθησε, εμβόλισε μοτοσικλέτα και τραυμάτισε σοβαρά μία 57χρονη

Προς ολική ρήξη οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με την καυτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να είναι σε εξέλιξη με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Σήμερα, αναμένεται η αποχώρηση και της «Ομπρέλας» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρίσκεται σε κατάσταση διάσπασης, ενώ έντονες «ζυμώσεις» εκτυλίχθηκαν στο παρασκήνιο, πριν τη χθεσινή, θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες αφορούν τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χθες, Σάββατο (11.11.23) πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στην Έφη Αχτσιόγλου για να συζητήσουν, για να ηρεμήσει τα ιδιαίτερα τεταμένα πνεύματα, καθώς είχε πληροφορηθεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει, εντούτοις η ίδια δεν ανταποκρίθηκε.

Διαψεύδει η Αχτσιόγλου – «Μπορεί να μην το άκουσε» απαντά η πλευρά Κασσελάκη

Πάντως, η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου διαψεύδει το τηλεφώνημα. «Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού», φέρεται να διαμηνύει η ίδια. Απαντώντας, κύκλοι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη διαμηνύουν ότι «δεν χρειάζονται διαψεύσεις, όταν υπάρχει η κλήση στις 11.32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».

Τι αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου μία ώρα προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατέθεσε κείμενο – φωτιά με σφοδρά πυρά κατά του κ. Κασσελάκη, ζητώντας τη διεξαγωγή ψηφοφορίας – πριν τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή – για το δημοψήφισμα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος για τις τέσσερις διαγραφές. «Να μπει τέλος στον κατήφορο», ήταν το μήνυμα που διαμήνυσε.

Με την πλευρά Αχτσιόγλου τάχθηκε τόσο η «Ομπρέλα» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις γύρω από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε με 4-3 από το προεδρείο και έτσι και οι τρεις αποχώρησαν από την Κεντρική Επιτροπή.

Σήμερα, Κυριακή η πλευρά Αχτσιόγλου συσκέπτεται για το αν θα επιστρέψει στη συνεδρίαση, ενώ η «Ομπρέλα» που αποφάσισε χθες το βράδυ να απέχει από τη σημερινή διαδικασία, αναμένεται και να αποχωρήσει από το κόμμα, ανοίγοντας περαιτέρω τον δρόμο και για νέες εξόδους.

Σημειώνεται πως κοντά στην πόρτα της εξόδου από τη συνεδρίαση φαίνεται να είναι και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί κάτι που να αλλάζει την απόφασή του να αποχωρήσει.

Η αποχώρηση των τάσεων από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έφερε μοιραία και μία πρώτη καταμέτρηση των δυνάμεων μέσα στην ΚΕ. Η πλευρά Κασσελάκη επιμένει ότι πρόκειται για απλά μαθηματικά και ότι χθες αποχώρησαν 85 ενώ άλλοι τους ανεβάζουν στους 100.

Πάντως, πολλοί υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του έστειλε μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματος του όσο και στην κοινωνία ότι είναι αποφασισμένος να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα και ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο την εσωστρέφεια που υπάρχει στο κόμμα. Έστειλε ωστόσο και μήνυμα σε όλo το πολιτικό σύστημα ότι δεν είναι ένας πρόεδρος υπό αμφισβήτηση ούτε υπό επιτροπεία.

Η Έφη Αχτσιόγλου και οι «6 + 6» από την πλευρά τους εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να καταγραφούν ως η επόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση. Έβαλαν το θέμα του δημοψηφίσματος από την αρχή ζητώντας να γίνει ψηφοφορία, γι’ αυτό το θέμα και αποχώρησαν όταν το προεδρείο απέρριψε την πρόταση τους.

Πηγή:www.newsit.gr