Επικαιρότητα Σύριζα

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος και η «Ομπρέλα» από τη συνεδρίαση της ΚΕ, μετά τον Τεμπονέρα – Αποφασίζει η Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος και η «Ομπρέλα» από τη συνεδρίαση της ΚΕ, μετά τον Τεμπονέρα – Αποφασίζει η Αχτσιόγλου

Οι ομάδες των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Διονύση Τεμπονέρα δεν θα επανέλθουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεχιστεί αύριο (12.11.23). 

Το ιδεολογικό ρεύμα ονόματι «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση του οργάνου, ενώ ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει το ίδιο η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα.

Τόσο ο Δημήτρης Τεμπονέρας όσο και οι Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αύριο θα συσκεφθεί η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου εξετάζεται το ενδεχόμενο να απουσιάσει και αυτή από τη συνεδρίαση.

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε σήμερα ότι η συνεδρίαση έγινε χωρίς λόγο, καθώς σε αυτήν δεν τηρήθηκαν δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επίσης διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία, ενώ πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Μετά από την άρνηση του προεδρείου να μπει οποιοδήποτε θέμα σε ψηφοφορία, ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε μομφή κατά του προεδρείου, ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε και δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία.

Ακολούθησαν οι αποχωρήσεις των τριών και των ομάδων τους, με τη συνεδρίαση να συνεχίζεται λόγω απαρτίας. Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 8 μ.μ.