Επικαιρότητα Σύριζα

Τσίπρας: «Δεν αρκούν οι ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα»

“Θερίζει” ο κορωνοϊός: Μαύρη ημέρα! 186 νεκροί σε μια μέρα στη Γαλλία…

Μήνυμα για έμπρακτη στήριξη προς τους εργαζομένους στη δημόσια υγεία έστειλε σήμερα (Δευτέρα) προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως ευθύνη της πολιτείας «δεν είναι μόνο να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και να δείχνει με το δάχτυλο τον κάθε πολίτη ξεχωριστά ως υπεύθυνο για την εφαρμογή τους, αλλά να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως υπάρχει ανεπάρκεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές υγείας, όπως είναι οι ειδικές μάσκες, τα γυαλιά και οι ασπίδες προσώπου.

Σημείωσε επίσης, πως είναι αδιανόητο να μη θεωρείται «προληπτικά επιβεβλημένο για το υγειονομικό προσωπικό», το τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Μετέωρες οι προσλήψεις

Όσο για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο σύστημα δημόσιας υγείας, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως «27 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα παραμένει μετέωρη σε μεγάλο βαθμό η πρόσληψη επιπλέον ιατρικού, και νοσηλευτικού προσωπικού». Πρόσθεσε πως οι 2.000 νοσηλευτές που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, ακόμα δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Χαρακτήρισε ως αναγκαία και επιβεβλημένη την άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να θέσουν τη δυναμικότητά τους στο εθνικό σύστημα.

«Δεν αρκούν όμως οι ευχαριστίες, τα χειροκροτήματα, η ρητορική ευγνωμοσύνη… Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται να τους στηρίζουμε και να τους προστατεύουμε, όχι απλά να τους χειροκροτούμε», τόνισε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.