Ελλάδα Επικαιρότητα

Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Μεταφέρεται στο Κουλούρι

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών στον ειδικό χώρο που φυλάσσονται τα συντρίμμια της πολύνεκρης τραγωδίας, έδωσε ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο δικαστικός λειτουργός, το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας – το οποίο ήταν έμφορτο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος – θα πρέπει να μεταφερθεί στο Κουλούρι Λάρισας από την ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου και εντοπίστηκε.

Ο εφέτης – ανακριτής απαιτεί τη μεταφορά του συγκεκριμένου κοντέινερ, καθώς οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα εξετάσουν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και την επιβατική.

Απαντήσεις ζητά ο Κασσελάκης

Στο ζήτημα της επιστροφής του κοντέινερ στο χώρο όπου βρίσκονται και τα υπόλοιπα βαγόνια και ευρήματα από τα Τέμπη, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

«16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη!» πρόσθεσε.

Παράλληλα, διατύπωσε κάποια ερωτήματα, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση. «Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Επίκαιρη ερώτηση καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Θέση πήρε και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του «χαμένου» κοντέινερ, ανακοινώνοντας πως θα καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις.

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», υπογραμμίζει.

Και προσθέτει ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις».

«Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

«Έχει ερευνηθεί από την αρχή»

Την ίδια ώρα, ειδικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τονίζουν στο in ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν το αναζητούν οι Αρχές, καθώς έχει ερευνηθεί λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το in, το συγκεκριμένο κοντέινερ εξετάστηκε από τους πραγματογνώμονες στις 8 Μαρτίου, όπου το ερεύνησαν, το φωτογράφησαν και το επέστρεψαν στους κατόχους του.

Φωτογραφία ντοκουμέντο του κατεστραμμένου κοντέινερ από τις 8/3 στη Λάρισα

«Οι διορισμένοι πραγματογνώμονες θεώρησαν σημαντικά για τη σύγκρουση τα πρώτα τρία βαγόνια, δηλαδή τις επίπεδες πλατφόρμες με τις λαμαρίνες, ενώ κράτησαν και την τέταρτη πλατφόρμα στον φυλασσόμενο χώρο στο Κουλούρι, καθώς και τις δύο ηλεκτρομηχανές της εμπορικής» σημείωσε στο in ένας από τους πραγματογνώμονες των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας.

Ειδικότερα, το άσπρο χτυπημένο κοντέινερ (που φέρει ίχνη σύγκρουσης και μπλε μπογιά από το χτύπημα με την πίσω ηλεκτρομηχανή), παρέμεινε σε ιδιωτικό χώρο καθότι ήταν κατεστραμμένο και άχρηστο πλέον για εμπορική χρήση.

Όπως σημειώνει ο πραγματογνώμονας, το συγκεκριμένο κοντέινερ βρισκόταν αρκετά μακριά από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών και «δεν είχε στοιχεία να δώσει στην έρευνα».

ΠΗΓΗ in.gr