Ελλάδα

Τέμπη: Ο υπερχειλισμένος Πηνειός απειλεί το μνημείο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Τέμπη: Ο υπερχειλισμένος Πηνειός απειλεί το μνημείο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Μια συγκλονιστική φωτογραφία έχει αναρτήσει χρήστης του X (πρώην Twitter), με τα νερά από τον υπερχειλισμένο Πηνειό να έχουν φτάσει στο σημείο όπου έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Σοκ και δέος.

Τα νερά του Πηνειού στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η μία τραγωδία συναντά την άλλη», γράφει χαρακτηριστικά ο χρήστης, περιγράφοντας με λίγα λόγια τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή.

Δείτε τη χαρακτηριστική ανάρτηση

Οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν 57, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 10 νεκροί και (επισήμως) τέσσερις αγνοούμενοι μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Μεγάλα προβλήματα από την υπερχείλιση
Η υπερχείλιση του Πηνειού έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη Λάρισα, ενώ έχουν πλημμυρίσει συνοικίες ακόμα και μέσα στην πόλη.

Η στάθμη του νερού του ποταμού έφτασε την Παρασκευή ακόμα και στα 9,5 μέτρα, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός η στάθμη του νερού μετά από μια νερόποντη συνήθως φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

Μέσω του 112 και μέσω ανακοινώσεων του Δήμου Λαρισαίων δόθηκαν οδηγίες για την απομάκρυνση των κατοίκων από μια σειρά περιοχές και χωριά έτσι ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει.

ΠΗΓΗ in.gr