Ελλάδα

Τέμπη: Πιθανή η ανάθεση της έρευνας σε ειδικό – εφέτη ανακριτή μετά την επιστολή Μητσοτάκη

Τέμπη: Πιθανή η ανάθεση της έρευνας σε ειδικό – εφέτη ανακριτή μετά την επιστολή Μητσοτάκη

Τα επόμενα βήματα τους εξετάζουν οι δικαστικές αρχές στην υπόθεση της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη με τα 57 θύματα και τους δεκάδες τραυματίες.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο οι δικαστικές αρχές να αναβαθμίσουν τις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μελετά την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ζήτησε την ανάθεση των ερευνών “στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο”.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που έχει την εποπτεία της έρευνας στα Τέμπη, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας, προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής για τις περαιτέρω έρευνες.

Οι έρευνες θα στραφούν και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Πιθανό είναι και το άνοιγμα άλλη έρευνας στην Αθήνα με αντικείμενο τη διερεύνηση για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.