Ελλάδα

Τέμπη: «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόβλημα με το κλειδί» λέει φύλακας διάβασης

«Στόχος της Βόλφσμπουργκ ο Μπακασέτας»

Είναι ο άνθρωπος που μίλησε τελευταίος με τον μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου.

Ο φύλακας διάβασης λίγα μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη διαβεβαιώνει ότι είδε το μοιραίο «Intercity 62» να κινείται στη γραμμή καθόδου και ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει πρόβλημα με το κλειδί στο συγκεκριμένο σημείο.

Παρότι ο σταθμάρχης στα τελευταία ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακούγεται να λέει επανειλημμένα ότι έδιωξε το επιβατικό τρένο κανονικά προς την άνοδο, ο φύλακας της διάβασης υποστηρίζει πως είδε το τρένο να κινείται στην κάθοδο, δηλαδή στην ίδια γραμμή, όπου κινούνταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο φύλακας της διάβασης υποστήριξε πως αφότου είδε το τρένο να κινείται αντίθετα ενημέρωσε τους αρμόδιους. «Θυμήσου πώς έφυγε το τρένο» ρωτούσε. «Γιώργο, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο» ήταν η απάντηση του φύλακα.

Ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τους μηχανοδηγούς του Intercity

«Εγώ είμαι εδώ σε ένα πασάγιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη μετά την Καραγάτση, δηλαδή από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα» περιγράφει μιλώντας στην εκπομπή «Tlive», λέγοντας πως είδε μπροστά στα μάτια του το επιβατικό τρένο να μπαίνει στην κάθοδο αλλά δεν τον παραξένεψε, καθώς «εμείς είχαμε εντολή από τον σταθμάρχη ότι τα τρένα θα φύγουν από την κάθοδο».

«Όχι, όχι. Ποτέ των ποτών, όχι, όχι» διαβεβαιώνει απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν είχε υπάρξει κάποια στιγμή πρόβλημα με το κλειδί στο συγκεκριμένο σημείο.

Μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε πως εκείνος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τους μηχανοδηγούς του Intercity μέσω ασυρμάτου.

«Σε 5 λεπτά από εδώ, δηλαδή την απόσταση τη δική μου, σε 7 λεπτά έγινε το δυστύχημα» λέει ο φύλακας που είδε τελευταίος το τρένο πριν συνθλιβεί από την σύγκρουση με το εμπορευματικό.