Ελλάδα Επικαιρότητα

Τέμπη: Στο Μαξίμου η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με την ευρωπαϊκή αποστολή για το σιδηρόδρομο

«Στόχος της Βόλφσμπουργκ ο Μπακασέτας»

Συνάντηση με την ευρωπαϊκή αποστολή για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση με την ευρωπαϊκή αποστολή για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Kristian Schmidt, διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Josef Doppelbauer, την Elzbieta Lukaniuk, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean, και την αναπληρώτρια επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Μετέφεραν τις πρώτες εκτιμήσεις τους

Τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν στον Έλληνα πρωθυπουργό τις πρώτες σκέψεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις, για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών, αναζητώντας με απόλυτη διαφάνεια τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα.