Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές επικήρυξαν 21 αστυνομικούς – Φόβος μετά την επίμαχη ανάρτηση

Θρήνος στη Λαμία: Τρεις νεκροί από κορονοϊό σε μερικές ώρες

H επικήρυξη των αντιεξουσιαστών ανέβηκε σε ιστοσελίδα. Σάλος από το περιεχόμενό της. Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους αστυνομικούς…

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μετά την δημόσια επικήρυξη 21 Αστυνομικών της ΓΑΔΘ σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον αντεξουσιαστικό χώρο. Σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης κ. Σωτήρης Τερζούδης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Τερζούδης έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ενήργησε για την προστασία των εμπλεκόμενων συναδέλφων μας. Πρώτο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική εντολή για διενέργεια κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν τα αδικήματα που διαπράχθησαν» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Σύμφωνα με το seleo.gr, στο ίδιο κλίμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε διάλογος και βάσει αυτού, αποφασίστηκε η προσφυγή της Ένωσης στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Εφόσον δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση και προστασία των συναδέλφων μας, η υπόθεση θα προωθηθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.» Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι η Ένωση θα καλύψει όλα τα έξοδα ώστε οι συνάδελφοι που το επιθυμούν, να ασκήσουν ποινική δίωξη για τα κατ’ έγκληση αδικήματα που διεπράχθησαν εις βάρος τους.

”Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Ένωση θα αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας στα πολιτικά κόμματα, τους αρχηγούς αυτών και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη για όσα βιώνουμε τους βαραίνει στο ακέραιο, καθώς οι χειρισμοί τους έχουν οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα. Όσο κι αν θέλουν να αποποιηθούν αυτής, οι πράξεις και οι παραλείψεις τους είναι καταφανέστατες και ομολογούν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αφεθεί στην τύχη του. Αυτό όμως δε θα το επιτρέψουμε. Στην αδιαφορία θα απαντήσουμε με κλιμάκωση των ενεργειών μας γιατί το διακύβευμα είναι υψηλό και αφορά στην σωματική μας ακεραιότητα και στην ασφάλεια των οικογενειών μας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.