Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Απάτη 2.000 ευρώ με θύμα ιδιοκτήτη καταστήματος που πλήρωσε για να «γλιτώσει» έλεγχο της εφορίας

Ο δράστης πίσω από την απάτη εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Τι διαπιστώθηκε από την πορεία της έρευνας…

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη 45χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση, εμπορία επιρροής – μεσάζοντες και απάτη.

Ειδικότερα, χθες (28-04-2024) το μεσημέρι, 36χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι επικοινώνησε με τον 45χρονο, έπειτα από σχετικό μήνυμα που δέχτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος του δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και μπορεί να μεσολαβήσει, προκειμένου να μη διενεργηθεί προγραμματισμένος οικονομικός έλεγχος στο κατάστημά του.

Για τον σκοπό αυτό, ζήτησε από τον 36χρονο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή για να μη γίνει ο έλεγχος και επιπλέον 1.000 ευρώ για να διαγραφεί από τη λίστα των υπό έλεγχο καταστημάτων.

Έπειτα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ newsit.gr