Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν και συνέλαβαν πολίτη που πήγαινε στη δουλειά του (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν και συνέλαβαν πολίτη που πήγαινε στη δουλειά του (βίντεο)

Αστυνομικoί χτύπησαν και συνέλαβαν την Πέμπτη έναν υποψήφιο διδάκτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ. 

Ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος στο βίντεο πήγαινε στην δουλειά του στο Πανεπιστήμιο όταν έπεσε πάνω στα επεισόδια που γίνονταν εκείνη τη στιγμή και άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από εκεί.

Oι αστυνομικοί θεώρησαν πως συμμετείχε και αυτός και έσπευσαν να τον συλλάβουν, μόνο που κατά την διάρκεια της προσπάθειας περιορισμού του, σύμφωνα με την καταγγελία χτυπήθηκε από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε πολίτης που βρέθηκε στο σημείο, το πρόσωπό του έχει γεμίσει αίματα και όταν λέει στους αστυνομικούς «με κοπανάτε κιόλας» και εκείνοι του λένε «δεν σε χτύπησε κανένας», τους απαντά «σκόνταψα και έπεσα κάτω;».

Δείτε το βίντεο:

Σύλληψη Υποψήφιου Διδάκτορα του ΑΠΘ!

Αυτός είναι ο προάγγελος της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σήμερα μετά την τεράστια πανεκπαιδευτική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης βγήκαν παγανιά (όπως και σε άλλες πόλεις) για να «ελέγξουν», να τραμπουκίσουν, να δημιουργήσουν ένταση από το πουθενά.Στην Θεσσαλονίκη, όπως θα δείτε και στο βίντεο χτυπούν και συλλαμβάνουν υποψήφιο διδάκτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ την ώρα που πήγαινε στο πανεπιστήμιο, δηλαδή στη δουλειά του, προφανώς χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Δεν θα τους άρεσε η εμφάνιση του; Ή τι δουλειά μπορεί να είχε στο πανεπιστήμιο; Προφανώς δεν θα σκεφτούμε πως και τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι που πληρώνονται για να τραμπουκίζουν και να δέρνουν.Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, που μιλά για τους άριστους, το braindrain κοκ. και την επόμενη στιγμή χτυπά φοιτητές και εργαζόμενους. Είναι η ίδια ακριβώς υποκρισία της αντιμετώπισης των ηρώων υγειονομικών, και των διώξεων τους όταν διεκδικούν τα αυτονόητα.Δεν θα σας περάσει! Να αφεθεί ελεύθερος δίχως κατηγορίες ο Υποψήφιος Διδάκτορας του ΑΠΘ! Κάτω το ν/σ Κεραμέως. Έξω η αστυνομία από τις σχολές!Πηγή Βίντεο: @Lydia Vyrla

Posted by Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Thursday, February 4, 2021