Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Είναι ένα ειδικό παγάκι» – Τι απαντά το bar-restaurant που χρεώνει τον πάγο

Οι πελάτες έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ότι είχαν χρεωθεί 1 ευρώ για τον πάγο που είχε μέσα το ποτό τους

Απίστευτο και όμως αληθινό! Bar-restaurant στη Θεσσαλονίκη χρεώνει ακόμα και τον πάγο που βάζει στα ποτά.

Ένα ζευγάρι αφού δείπνησε και απόλαυσε το ποτό του, ζήτησε την απόδειξη προκειμένου να πληρώσει και να αποχωρήσει από το κατάστημα. Έμεινε όμως άναυδο όταν αντίκρισε ότι χρεώθηκε τον πάγο.

Το LIVE NEWS επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του εστιατορίου, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για έναν απλό πάγο, αλλά για μία πιο εξιδεικευμένη περίπτωση.

«Αφού το αγοράζω μπορώ να το πουλήσω»

«Η πολιτική του μαγαζιού είναι να χρεώνουμε τον έξτρα πάγο. Είναι ένα ειδικό παγάκι που έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν είναι σαν τον πάγο που βάζουμε σε όλα τα ποτά. Πρόκειται για έναν μεγάλο κύβο που μπαίνει στα special ποτά μας. Γίνεται πάντα σε συνεννόηση του σερβιτόρου με τον πελάτη», είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνο στο MEGA.

Ο πάγος που χρεώθηκε επιπλέον ένα ευρώ στο ζευγάρι είναι ένας μεγάλος κύβος. Λόγω της μεγάλης μάζας σε σχέση με την επιφάνειά του, λιώνει πολύ πιο αργά από τον συνηθισμένο, διατηρώντας το ποτό στην ιδανική θερμοκρασία με το λιγότερο δυνατό νέρωμα.

«Εφόσον είναι ένα προϊόν το οποίο το αγοράζω, θεωρητικά μπορώ και να το πουλήσω. Σε αυτήν τη λογική όμως θα έπρεπε να πουλάω και το λάδι στη σαλάτα και το αλάτι στα φαγητά», δηλώνει ο Ανδρέας Γαϊτανίδης, επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, η τιμή του πάγου που αγοράζουν έχει αυξηθεί κατά 50%. Μπορεί όμως να χρεωθεί μόνο στην περίπτωση που αναγράφεται στον κατάλογο του μαγαζιού η τιμή του.

«Θεώρησε ο ιδιοκτήτης ότι πρέπει να χρεώσει και τον πάγο γιατί όντως έχει ανέβει και ως προϊόν, μην το σκέφτεστε μόνο ως νερό».

«Εάν πω σε ένα πελάτη ότι θα χρεώσω το παγάκι ή τη χαρτοπετσέτα νομίζω θα μου πετάξει το μαχαίρι», υποστηρίζει ο κ. Γαϊτανίδης.

Σε κάθε περίπτωση, η απόδειξη που δείχνει πως έχει χρεωθεί ένα κομμάτι πάγου 1 ευρώ, είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση.

ΠΗΓΗ in.gr