Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σήκωσε το καπάκι της τουαλέτας και είδε να την κοιτάζει στα μάτια αυτό το ερπετό

Ηράκλειο: Ξεμονάχιασε δύο κορίτσια από ίδρυμα και τα βίασε – Οργή και θλίψη από τα στοιχεία

Έναν τυφλίτη βρήκε στην λεκάνη της τουαλέτας της μια κοπέλα στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Το ερπετό μπήκε πιθανόν από τον βόθρο και κατέληξε στην λεκάνη.

Το περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτηση του στο facebook ο  εθελοντής της Δράσης για την Άγρια Ζωή, Στέλιος Γερονυμάκης ο οποίος κλήθηκε για να απομακρύνει το ερπετό.

Όπως γράφει ο ίδιος επρόκειτο για τυφλίτη, είδος που μοιάζει με φίδι αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για άποδη σαύρα.

«Το συγκεκριμένο σπίτι είχε βόθρο και οι ιδιοκτήτες είχαν βάλει περιμετρικά πέτρες και φυτά ως διακοσμητικά. Το ερπετό, που τρέφεται με σαλιγκάρια, αναζήτησε εκεί την τροφή του και ενδεχομένως έπεσε στην τρύπα που είχε ο βόθρος» εξηγεί ο εθελοντής.

Όπως λέει μάλιστα περίμενε περίπου μία ώρα μέχρι να… απεγκλωβίσει τον τυφλίτη. «Ο τυφλίτης δεν μπορεί να κάτσει για πολλή ώρα στο νερό. Έβγαζε λοιπόν κατά διαστήματα το κεφάλι του για να ανασάνει και ξαναέμπαινε στο νερό για να προστατευτεί».

Μετά από επιμονή του εθελοντή, το μικρό ερπετό, μήκους 80 περίπου εκατοστών, κουράστηκε και… παραδόθηκε. Ο λόγος μάλιστα που ο τυφλίτης δεν πνίγηκε ήταν πως η ιδιοκτήτρια έλειπε μέρες οπότε κανείς δεν τράβηξε το καζανάκι, κάτι που απέφυγε και η ίδια όταν είδε το ερπετό.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Γερονυμάκη η άμυνα του ερπετού, που φτάνει μέχρι το ένα μέτρο, είναι η ταχύτητά του. «Δεν βλέπεις εύκολα έξω στη φύση τον τυφλίτη. Μας αποφεύγει συστηματικά» λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν έχει ούτε δόντια ούτε δηλητήριο, παρά μόνον σκληρά ούλα, και συνεπώς είναι ένα άκακο ζώο.