Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή πρώην αστυνομικός για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Παράθυρο για άνοιγμα της εστίασης με κλειστούς χώρους τον Ιούνιο

Σε 13 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένας 38χρονος πρώην αστυνομικός για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη.

Ο 38χρονος υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ μέχρι το 2018 οπότε και παραιτήθηκε και μετά την ετυμηγορία πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2020, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου εντόπισαν σε μεζονέτα, την οποία νοίκιαζε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριo καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης. Εκτός από τον εξοπλισμό και ηλεκτρονικές ζυγαριές, κατασχέθηκαν 27 δενδρύλλια, με ύψος σχεδόν 2 μέτρα, και περισσότερα από 7 κιλά χασίς.

Το δικαστήριο υπολόγισε την αξία των ναρκωτικώνσε 100.000 ευρώ, ενώ έκρινε ότι οι πράξεις του τελέστηκαν κατ’ επάγγελμα. Στην απολογία του ο ίδιος αποδέχθηκε μέρος των πράξεων και ισχυρίστηκε ότι είχε χρέη.

Κατά την έρευνα στην μεζονέτα είχαν βρεθεί και κενά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων που φέρεται να είχε πάρει μαζί του αποχωρώντας από την υπηρεσία του. Για αυτό το λόγο καταδικάστηκε και για υπεξαγωγή εγγράφου.