Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στους κατόχους τους μαργαριτάρια και χρυσά Rolex που έκλεψαν τραπεζικοί από θυρίδες

Θεσσαλονίκη: Στους κατόχους τους μαργαριτάρια και χρυσά Rolex που έκλεψαν τραπεζικοί από θυρίδες

Στους ιδιοκτήτες τους επιστρέφονται στη Θεσσαλονίκη κλοπιμαία που βρίσκονταν σε θυρίδες τράπεζας. Στην κλοπή που έγινε πριν τρία χρόνια ενέχονται ένας εν ενεργεία και 6 συνταξιούχοι υπάλληλοι της τράπεζας.

Το δικαστικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε την απόδοση ενός μαργαριταρένιου κολιέ, ενός μαργαριταρένιου βραχιολιού και δύο επίχρυσων ρολογιών χειρός Rolex, σε ζευγάρι που βρήκε τη θυρίδα του κενή, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.

Τα συγκεκριμένα πολύτιμα κοσμήματα και τα χρυσά Rolex είχαν εξαφανιστεί μέσα από το θησαυροφυλάκιο του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ι. Δραγούμη, ενώ μετά την ανεύρεσή τους αναγνωρίστηκαν από τους μισθωτές των θυρίδων.

Για το βασικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις διαρρήξεις περισσότερων από 10 θυρίδων, στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, αναμένεται η πρόταση εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή την απαλλαγή 7 κατηγορουμένων.

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και 6 συνταξιούχους υπαλλήλους της τράπεζας σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ένας από αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος (!) μετά τον εντοπισμό μέρους των κλοπιμαίων, πριν σχεδόν τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια πραγματογνωμοσύνης, στο πλαίσιο της ανάκρισης, εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στις κλειδαριές και στις πόρτες των επίδικων θυρίδων ενώ υπάρχουν καταγγελίες για εξαφάνιση χρημάτων, χρυσών λιρών, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από το 2012.