Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Υπέγραψε την απόλυση που ήθελε η ιδιοκτήτρια μετά από ξύλο και απειλές του συζύγου της

Θεσσαλονίκη: Υπέγραψε την απόλυση που ήθελε η ιδιοκτήτρια μετά από ξύλο και απειλές του συζύγου της

Έβαλε την υπογραφή του στην απόλυση, ενώ δεν ήθελε να το κάνει. Η έρευνα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, αρχίζει να φωτίζει τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, μετά την καταγγελία…

Η απόλυση του 54χρονου από την εταιρεία που εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη, έκρυβε βία, απειλές και εκβιασμούς όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών. Η ιδιοκτήτρια ήθελε να τον απολύσει, αλλά δεν ήθελε να τον αποζημιώσει. Έτσι δράση όπως αποκαλύπτεται ανέλαβε ο σύζυγός της. Τον χτύπησε, τον λήστεψε και τον ανάγκασε να βάλει την υπογραφή του, με τους όρους που ήθελε τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του. Το θύμα έκανε καταγγελία και οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από σχεδόν ένα χρόνο να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και εν συνεχεία εκτέλεσης σχετικής παραγγελίας των Εισαγγελικών Αρχών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της εκβίασης, εξιχνίασαν υπόθεση με θύμα έναν 54χρονο.

Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας 45, 31, 53, 47 και 36 ετών, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της εκβίασης, συνέργειας σε εκβίαση, παράνομης βίας, συνέργειας σε παράνομη βία από κοινού, ληστείας και εξύβρισης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, τον Δεκέμβριο του 2022, ο 54χρονος, εργαζόμενος σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού, ενημερώθηκε από την 31χρονη ιδιοκτήτρια για την απόλυσή του, πλην όμως, λόγω διαφωνιών, σχετικά με τους οικονομικούς όρους της σύμβασής του, δέχθηκε επίθεση και απειλές από τον 45χρονο σύζυγό της.

Όπως διαπιστώθηκε, στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κλειδιά οχήματος και διάφορα προσωπικά αντικείμενα που είχε στην κατοχή του.

Ακολούθως, μετέφεραν τον παθόντα στην οικία του, προκειμένου να τους παραδώσει όσα αξίωναν οι δράστες, ενώ, μετά την επιστροφή τους στην εταιρεία, με τη συνδρομή και άλλων συνεργών, τον εξανάγκασαν να υπογράψει την απόλυσή του με ευνοϊκούς προς την εταιρία όρους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ newsit.gr