Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Υποδέχεται τους πρώτους υπόγειους κάδους – Έχουν μέχρι και αισθητήρες (pics, vid)

Σουηδία – κορονοϊός: Καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς – 1η δόση στους ενήλικες ως τις 15 Αυγούστου

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για τους πρώτους υπόγειους κάδους στο κέντρο της πόλης. «Το αστικό περιβάλλον και οι γειτονιές ομορφαίνουν», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη δόθηκαν από σήμερα, Πέμπτη (01.04.2021) στη χρήση των πολιτών. Η έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος έγινε από την πλατεία Φαναριωτών, ενώ έως τα τέλη Μαΐου θα ακολουθήσει τμηματικά και η παράδοση των υπολοίπων υπόγειων κάδων σε Ερμού και Αριστοτέλους.

«Υποσχεθήκαμε υπόγειους κάδους και πράγματι κάνουμε τη δέσμευσή μας πράξη. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, ο δημόσιος χώρος αναβαθμίζεται, το αστικό περιβάλλον και οι γειτονιές ομορφαίνουν, η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων γίνεται ορθολογικότερη και αποδοτικότερη», σημείωσε σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη: Υποδέχεται τους πρώτους υπόγειους κάδους – Έχουν μέχρι και αισθητήρες (pics, vid)

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, πρόσθεσε πως με τους συνολικά 59 υπόγειους κάδους αναβαθμίζεται η εικόνα του κέντρου της πόλης, ενώ παράλληλα απομακρύνονται περίπου 180 – 200 συμβατικοί κάδοι από τους δρόμους.

Θεσσαλονίκη: Υποδέχεται τους πρώτους υπόγειους κάδους – Έχουν μέχρι και αισθητήρες (pics, vid)

Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται τις βραδινές ώρες για να μην υπάρχουν οχλήσεις, ενώ οι κάδοι είναι εφοδιασμένοι με καινοτόμο σύστημα αισθητήρων, που μετρά την πληρότητα τους και στέλνει αντίστοιχο μήνυμα στην υπηρεσία καθαριότητας.

Τα βασικά πλεονεκτήματα από τη λειτουργία τους είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα, η βελτίωση της εικόνας του αστικού περιβάλλοντος, η αποφυγή φαινομένων υπερχείλισης κάδων και δυσοσμίας, η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, η αποφυγή βανδαλισμών και η εύκολη χρήση από όλους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες – βίντεο: GRTimes