Ελλάδα Επικαιρότητα

Θετικοί στον κορονοϊό 128 αστυνομικοί στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Οι 65 στη Μυτιλήνη

Θετικοί στον κορονοϊό 128 αστυνομικοί στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Οι 65 στη Μυτιλήνη

Η πανδημία του κορονοϊού, ειδικά με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Ανάμεσα στους χώρους πλήττονται είναι και η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), καθώς δεν είναι λίγοι οι αστυνομικοί που το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19.

Μόνο στην περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, έχουν εντοπιστεί 128 αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό. Από αυτούς, οι 65 βρίσκονται στη Μυτιλήνη, την ώρα που το νησί καταγράφει το ένα «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων πίσω από το άλλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τρίτη (04.01.2022) στην Λέσβο αναφέρθηκαν 325 νέες μολύνσεις.

«Η Όμικρον θερίζει παντού. Και στην αστυνομία, και στους νοσηλευτές. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία, αλλά και στην Αττική ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοι νοσούν. Στο Βύρωνα κλείσαμε ένα ολόκληρο γραφείο. Ακόμα δεν έχει υπάρξει τέτοιο πρόβλημα ώστε να δημιουργείται πρόβλημα αστυνόμευσης, ιδιαίτερα στις μάχιμες ομάδες. Αλλά δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα» σημείωσε σχετικά μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ήδη κοντεύουμε να φτάσουμε στο 85% στον εμβολιασμό των αστυνομικών. Πάνω από το 50% των αστυνομικών δεν ήθελαν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Δεν ήμασταν αρνητές, είχαμε πολλά νέα παιδιά που αισθάνονταν άτρωτοι, αλλά και πολλούς συναδέλφους που φοβόντουσαν», πρόσθεσε ο ίδιος.
ΠΗΓΗ newsit.gr