Ελλάδα

Θοδωρής Ζαγοράκης: Οι βασικοί λόγοι της παραίτησής του από την προεδρία της ΕΠΟ

Εφυγε από τη ζωή o Μπόρις Μουζενίδης -Ο μηχανικός που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό

Τι αναφέρουν τα ρεπορτάζ για την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ, μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ίδιος την κατάσταση.

Και ξαφνικά.. παραίτηση! Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατάφερε να προκαλέσει “σεισμό” στην ΕΠΟ, αποφασίζοντας αιφνιδίως να αποχωρήσει από την προεδρία της.

Μια απόφαση που ξαφνιάζει, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξελέγη πρόεδρος πριν από 165 ημέρες, έχοντας μάλιστα καθολική αποδοχή από τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο και την Κυβέρνηση.

Το πρωί της Τετάρτης (08.09.2021) ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 και Ευρωβουλευτής ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί και στη συνέχεια είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει και την Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την επισημοποίηση της παραίτησης, προβλέπει σύγκληση διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και μόνο, καθώς βάσει του καταστατικού η Εκτελεστική Επιτροπή παραμένει ως έχει.

Η είδηση έγινε γνωστή ανήμερα του Ελλάδα – Σουηδία. Μάλιστα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά τον αγώνα, αλλά στη συμπρωτεύουσα.

Οι λόγοι της απόφασης αυτής του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν έχουν γίνει γνωστοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι μια απόφαση που πήρε τώρα, αλλά το σκεφτόταν εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που σημαίνει πως δεν σχετίζεται με την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε γα το -6 στον Άρη (από το προφίλ του στο Facebook και όχι από την ιστοσελίδα της ΕΠΟ).

Η συναίνεση που ζήτησε για να διοικήσει φαίνεται δεν έγινε στο βαθμό που υπολόγιζε, αφού το κλίμα ήταν αρκετές φορές τεταμένο ανάμεσα στους ισχυρούς της Superleague. Το γεγονός αυτό δεν τον βοήθησε να διοικήσει όπως θα ήθελε και να ασχοληθεί περισσότερο με την Εθνική Ελλάδας.

Απ’ την άλλη, ο κ. Ζαγοράκης φέρεται να αισθάνεται πως έκανε ένα σημαντικό βήμα, από τη στιγμή που πέρασε την ολιστική μελέτη -όπως ήθελαν UEFA και FIFA- ωστόσο η πίεση που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν μεγάλη.

“Σε κάθε περίπτωση, το ζύγι πάντα θα γέρνει στο τέλος της ημέρας προς την πλευρά των αρχών και αξιών μου. Το έκανα και στο παρελθόν. Όσοι νόμιζαν ότι θα πράξω διαφορετικά τώρα, μάλλον έχουν ποντάρει στο λάθος άτομο. Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…» είχε αναφέρει, παίρνοντας θέση για το -6 στον Άρη.

Μόνο η ανακοίνωση που θα εκδώσει, θα ξεκαθαρίσει τα πάντα.