Ελλάδα

Το διάσημο ελληνικό νησί που δόθηκε για προίκα

Το διάσημο ελληνικό νησί που δόθηκε για προίκα

Είναι ένα απο τα νησιά που αποτελούν κάθε χρόνο δημοφιλή προορισμό για διακοπές, ένα νησί που ξεχωρίζει για την ομορφιά του και την ηρεμία που προσφέρει. Η αγαπημένη σε όλους Αντίπαρος έχει μια ξεχωριστή ενέργεια που μαγεύει τους ταξιδιώτες και τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Τον 15ο αιώνα οι πειρατές είχαν τον έλεγχο των θαλασσών και η Αντίπαρος ήταν γνωστή για το κάστρο της που χτίστηκε από τους Ενετούς. Ήταν ένα από τα πιο ασφαλή νησιά και δημοφιλής προορισμός για όσους ασχολιούνταν με το εμπόριο.

Το διάσημο ελληνικό νησί που δόθηκε για προίκα

Την ασφάλεια του νησιού είχε αναλάβει ο Τζιοβάννι Λορεντάνο, ενετός, που κατάφερε και αντιμετώπισε την πειρατεία. Μάλιστα ο Τζιοβάννι Λορεντάνο είχε πάρει το νησί για προίκα από το γάμο του με τη Μαρία Σομαρρίπα που ήταν κόρη πλούσιας οικογένειας της Πάρου.

Σαράντα χρόνια αργότερα η Αντίπαρος αποτέλεσε ξανά αντικείμενο προίκας. Αυτή τη φορά δόθηκε σαν προίκα στον Ντομένικο Πιζάνι, γιο του Δούκα της Κρήτης για τον γάμο του με την κόρη του δούκα της Νάξου, πριγκίπισσα Φιορέντζα. Εκτός δε από την Αντίπαρο, ο Πιζάνι είχε πάρει προίκα και τη Σαντορίνη.

Πληροφορίες από exploringgreece.tv