Ελλάδα Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Σπάτα: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 21χρονου Βρετανού

Τραγωδία στα Σπάτα: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 21χρονου Βρετανού

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης

Το τραγικό δυστύχημα με το θάνατο του 21χρονου, γόνου πλούσιας οικογένειας από τη Βρετανία, το βράδυ της Δευτέρας (25.07.2022) στα Σπάτα προκάλεσε την παρέμβαση και της εισαγγελίας. Υπάρχουν σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πως ο νεαρός διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο ο νεαρός Jack Fenton. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος Βρετανός πλησίασε τον έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου για να βγάλει selfie, όμως κανείς δεν ξέρει γιατί ο έλικας λειτουργούσε, αν ο πιλότος προειδοποίησε τον επιβάτη ή αν εκείνος παράκουσε.

Η αστυνομία, μετά την τραγωδία, οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους.

Ωστόσο, οι τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Και αυτό γιατί ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε πως πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ο 21χρονος Jack Fenton βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές με τους γονείς και τον αδερφό του. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν εκείνος και ο αδερφός του και σε ένα δεύτερο, που ακολουθούσε, οι γονείς τους.