Ελλάδα

Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς κατεβαίνουν από τα βουνά για νερό και φαγητό – Δράματα μετά την κακοκαιρία

Αποκαρδιωτικές εικόνες στα Τρίκαλα με πλημμυροπαθείς να κατεβαίνουν από τα βουνά που βρήκαν καταφύγιο μετά την κακοκαιρία Daniel και τις σαρωτικές πλημμύρες…

Για τους πλημμυροπαθείς στα Τρίκαλα, ο Γολγοθάς που έφερε η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται. Ο δρόμος που ανεβαίνουν καθημερινά είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά πολύ ανηφορικός. Άνθρωποι εξαντλημένοι που κινδύνευσαν να πνιγούν και είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στα λασπόνερα, κατεβαίνουν από τα βουνά που ζουν, για λίγο νερό και φαγητό. Αμέσως μετά επιστρέφουν καθώς η παραμονή στα σπίτια τους, είναι για την ώρα αδύνατη.

Με το μαρτυρικό Κεραμίδι να έχει αφανιστεί από το χάρτη και να βρίσκεται θαμμένο κάτω από νερό και τόνους λάσπης για 7η μέρα, ένα νέο βίντεο έρχεται να αποτυπώσει το μαρτύριο των εξαντλημένων κατοίκων.

Κάτοικοι του χωριού οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου όταν και ο Πηνειός «έσπασε», ζουν από τότε στα βουνά γύρω από το χωριό, όπου διατηρούσαν τα μαντριά τους.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου του 2023 εθελοντική ομάδα από τα Τρίκαλα δέχθηκε κλήση αν μπορεί να τους τροφοδοτήσει με φαγητό, όπως κάνει σε πολλά άλλα χωριά τις τελευταίες μέρες. Και είναι συγκλονιστική η στιγμή που οι άνθρωποι διακρίνονται να παίρνουν το φαγητό τους και να επιστρέφουν πίσω στα βουνά.

 

Την ίδια ώρα, γίνεται αγώνας δρόμου για την επαναλειτουργία της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμάται ότι το πρωί του Σαββάτου θα δοθεί το τμήμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και την Κυριακή αντίστροφα με μία λωρίδα καθόδου.

Κανονικά πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία στις βασικές οδικές αρτηρίες μεταξύ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Χθες το απόγευμα άνοιξε και ο δρόμος Λάρισας – Γιάννουλης. Δείτε παρακάτω εικόνες του trikalavoice.gr, από περιοχές στα Τρίκαλα που συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους…

     

ΠΗΓΗ newsit.gr