Ελλάδα

Τσιμέντα Ηρακλής: Φέρνει στην Ελλάδα τα πρώτα 100% ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος – Η σχέση με το The Ellinikon

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 79-77: Ήττα μετά από «θρίλερ» στην Τουρκία για τη Euroleague

Την κυκλοφορία των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα, που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, φέρνει ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, ενισχύοντας έτσι την εθνική προσπάθεια για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που αποτελεί συνώνυμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προόδου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο όμιλος εργάζεται συστηματικά στο «πεδίο 3» εφαρμογής (scope 3) των εκπομπών ρύπων από παράπλευρες δραστηριότητες που δεν πηγάζουν απευθείας από τον πυρήνα της παραγωγικής του διαδικασίας και προέρχονται από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι οι μεταφορές.

Τσιμέντα Ηρακλής: Φέρνει στην Ελλάδα τα πρώτα 100% ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος – Η σχέση με το The Ellinikon

Αντικατάσταση οχημάτων

Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων μεταφοράς των προϊόντων του ομίλου με ηλεκτρικά οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον, επαληθεύοντας έτσι ότι όλες οι δραστηριότητες του ομίλου συνεισφέρουν προς το στόχο της απανθρακοποίησης της βαριάς βιομηχανίας αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.

Ο κ. Νικόλαος Μπόζος, Γενικός Διευθυντής Εξαγωγών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Είμαστε πολύ περήφανοι που πρωτοπορούμε για ακόμα μία φορά υιοθετώντας πρώτοι την καινοτόμα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στα βαρέα οχήματα. Η άφιξη των πρώτων πλήρως ηλεκτροκινούμενων οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμα για ένα αειφόρο αύριο και στη βαριά βιομηχανία. Με δεδομένο ότι οι μεταφορές ευθύνονται για μεγάλο μέρος των αερίων του θερμοκηπίου, η μετάβαση των οχημάτων μας στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς προς την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος».