Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης: «Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πού μένει και πού πάει σχολείο το παιδί» καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας

Βιασμός 12χρονης: «Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πού μένει και πού πάει σχολείο το παιδί» καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας

«Ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της» δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας
Για σειρά ψευδών και για υπονόμευση της επιβαλλόμενης προστασίας της ανωνυμίας της 12χρονης που είχε πέσει θύμα των παιδοβιασμών στα Σεπόλια κατήγγειλε την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο», η Ασπασία Ταραχοπούλου κατηγόρησε την Δόμνα Μιχαηλίδου ότι «το μόνο ακριβές που είπε», απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη, είναι «ότι η πρόνοια είναι ζήτημα της Πολιτείας και όχι αλληλέγγυων ομάδων», τονίζοντας ωστόσο πως το παιδί στοχοποιήθηκε απροκάλυπτα.
«Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της» κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

Επίσης, κατήγγειλε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της υπουργού πως δέχεται η μικρή κατ’ οίκον διδασκαλία.

«Έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα» συνέχισε, για να προσθέσει ότι η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που «πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να δει το παιδί».

«Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την Πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια» συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μία κουκέτα «γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ» και ακόμη δεν έχει ούτε αυτό γίνει πράξη.

Ηλιόπουλος: Χρησιμοποιεί ακόμα και τις ζωές των κακοποιημένων παιδιών ως ντεκόρ για την προεκλογική της εκστρατεία

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες της κ. Ταραχοπούλου εξέδωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως «η κα Μιχαηλίδου χρησιμοποιεί ακόμα και τις ζωές των κακοποιημένων παιδιών ως ντεκόρ για την προεκλογική της εκστρατεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική που υλοποιεί η κα Μιχαηλίδου, μέσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει οδηγήσει σε νέα όξυνση της παιδικής φτώχειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Η κα Μιχαηλίδου χρησιμοποιεί ακόμα και τις ζωές των κακοποιημένων παιδιών ως ντεκόρ για την προεκλογική της εκστρατεία. Στην περίπτωση της 12χρονης από τον Κολωνό ξεπέρασε κάθε όριο.

Η δικηγόρος του κοριτσιού αποκάλυψε σε συνομιλία της με τους Γιώργο Μελιγκώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», ότι η κα Μιχαηλίδου με τοποθετήσεις της έχει παραβιάσει κάθε αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων ενός κακοποιημένου παιδιού. Ταυτόχρονα είπε μια σειρά από ψέματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι:

– Το παιδί δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης.
– Δεν χορηγείται στο νοικοκυριό το ΚΕΑ (ΕΕΕ).
– Για την εβδομαδιαία συνάντηση με ψυχολόγο είναι αναγκασμένη να διανύει απόσταση 100 χλμ.

Η επικοινωνιακή και ψηφοθηρική αντιμετώπιση θεμάτων προστασίας προσωπικών δεδομένων ευάλωτων και κακοποιημένων παιδιών, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Η πολιτική που υλοποιεί η κα Μιχαηλίδου, μέσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει οδηγήσει σε νέα όξυνση της παιδικής φτώχειας. Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι ταυτόχρονα και αίτημα για τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου παιδικής προστασίας.

ΠΗΓΗ in.gr